Simona Halep, locul 3 WTA, a pierdut a patra finală jucată la Madrid Open, fiind învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, de olandeza Kiki Bertens, locul 7 WTA. În urma acestui rezultat, Halep a ratat şi ocazia de reveni pe locul I WTA, însă ea va urca o poziţie, în clasamentul ce va fi publicat luni. Sportiva română a ajuns la 17 finale pierdute din 35 jucate, două în faţa olandezei. Simona Halep a declarat, sâmbătă seară, că speră să mai aibă ocazia de a juca împotriva olandezei Kiki Bertens, deoarece trebuie să-şi ia revanşa după ce aceasta a învins-o în două finale, la Cincinnati şi Madrid. Jucătoarea olandeză Kiki Bertens a declarat, sâmbătă, după ce a câştigat Madrid Open, că Simona Halep o face să joace cel mai bun tenis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Bertens: Îmi pare rău, Simona, dar mă faci să joc cel mai bun tenis
CITEȘTE ȘI Halep către Bertens: Mi-ai luat două trofee, sper să mai jucăm meciuri şi să-mi iau revanşa

UPDATE - În ciuda înălţimii, 1,82 metri, Bertens nu bubuie mingile, le loveşte elgant, tehnic, iar jocul ei este întărit de scurtele şi venirile la fileu. Însă punctul ei forte este serviciul şi când intră primul, îşi construieşte uşor succesul. La polul opus, al punctelor slabe, olandeza are scăderi în joc, comiţând erori, şi un rever ce nu este pe măsura forehand-ului ei.

Cu Halep, serviciul şi forehand-ul olandezei au făcut diferenţa. Halep nu a ştiut sau nu a putut să profite de un început bun, în care serviciul olandezei a "scârţâit", nu a fost agresivă, nu a fost precisă. Halep a căutat să joace la greşeala adversarei, fără a-şi asuma riscuri şi nu a încercat să-şi facă punctele ei, iar aceasta a fost o altă problemă a româncei, nemaiîntâlnită în această competiţie.

Meciul a început echilibrat, cu schimburi destul de lungi, situaţie care a favorizat-o pe jucătoarea română. Halep a insistat pe reverul sportivei olandeze şi, o perioadă, tactica a funcţionat. Românca a reuşit prima break-ul, la 2-1, desprinzându-se la 3-1, însă din acel moment, jocul rivalei s-a îmbunătăţit evident, mai ales că Halep nu a mai reuşit să pună atâta presiune pe reverul adversarei.

Au urmat alte trei ghemuri în care cele două jucătoare nu şi-au fructificat serviciul şi au cerut ajutorul antrenorilor lor. Bertens a scurtat punctele, a fost mai agresivă, mai precisă şi cu serviciul mai eficient, astfel că a întors scorul de la 2-4 la 6-4 pentru ea, după 36 de minute.

Halep a acuzat şocul pierderii primului set, o premieră anul acesta, la Madrid, şi a continuat să joace confuz, cu greşeli. Bertens a reuşit break-ul în primul ghem al setului secund şi a făcut apoi 2-0. Sportiva română a avut momente mai bune, a putut din nou să lungească punctele şi a egalat la 2. 

Jocul a continuat în nota de schimburi lungi pe servciul Simonei Halep, care a comis greşeli şi iar Bertens s-a desprins la două ghemuri diferenţă, scor 4-2. După un ghem bun pe propriul serviciu, de 3-4, Halep a avut ghinion la o minge de 15-40, în ghemul următor. Bertens a trimis prost un smeş din apropierea fileului, dar mingea atins-o pe româncă şi a ieşit în aut, însă punctul a fost trecut în dreptul numărului şapte mondial. Kiki Bertens a salvat o minge de break şi a ridicat iar scorul, la 5-3. De data aceasta, sportiva din Olanda a menţinut avantajul break-ului şi a închis meciul, cu 6-4, după o oră şi 27 de minute.

Bertens câştigă în premieră la Madrid, după ce anul trecut a jucat finala, şi va urca pe locul 4 WTA. Ea a mai învins-o pe Halep în ultimul act al unui turneu, anul trecut, la Cincinnati.

Calificarea în finală este recompensată la Madrid cu un premiu de 608.700 de euro şi cu 650 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 1.202.520 de euro şi 1.000 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat în 2017 şi 2016 turneul organizat de Ion Ţiriac, iar anul trecut a ajuns în sferturi. În 2014, Halep a jucat finala Madrid Open, pierdută în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

Finalele anterioare jucate de Simona Halep sunt următoarele:

Titluri WTA de simplu: 18 - Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 17 - Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) - 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) - în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) - în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

UPDATEKiki Bertens a câştigat primul set al finalei de la Madrid, cu Simona Halep, scor 6-4

Meciul a început echilibrat, cu schimburi destul de lungi, situaţie care a favorizat-o pe jucătoarea română. Halep a insistat pe reverul sportivei olandeze şi, o perioadă, tactica a funcţionat. Românca a reuşit prima break-ul, la 2-1, desprinzându-se la 3-1, însă din acel moment, jocul rivalei s-a îmbunătăţit evident, mai ales că Halep nu a mai reuşit să punâ atâta presiune pe reverul rivalei.

Au urmat alte trei ghemuri în care cele două jucătoare nu şi-au fructificat serviciul şi au cerut ajutorul antrenorilor lor. Bertens a scurtat punctele a fost mai agresivă, mai precisă şi cu serviciul mai eficient, astfel că a întors scorul de la 2-4 la 6-4 pentru ea, după 36 de minute

O victorie i-ar aduce Simonei Halep nu doar un al treilea titlu pe zgura madrilenă, dar şi locul 1 mondial, în clasamentul ce va fi publicat luni.

Calificarea în finală este recompensată la Madrid cu un premiu de 608.700 de euro şi cu 650 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 1.202.520 de euro şi 1.000 de puncte WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.