Marea Britanie l-a adăugat pe oligarhul rus Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, pe lista de persoanelor sancţionate, în urma invadării Ucrainei de către Rusia, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Fanii sunt îngrijoraţi de soarta echipei Chelsea: Suporterii trebuie să fie implicaţi în orice discuţie cu privire la impactul asupra clubului

Guvernul britanic a anunţat că a adăugat încă şapte oligarhi şi politicieni, inclusiv pe Abramovici, pe lista persoanelor supuse sancţiunilor.

Noile sancţiuni îi vor îngheţa activele şi îi vor interzice "tranzacţiile cu persoane fizice şi companii din Regatul Unit”, a precizat, joi, Biroul pentru Externe, Commonwealth şi Dezvoltare al Marii Britanii într-un comunicat. De asemenea, miliardarul se va confrunta cu o interdicţie de călătorie care îi va interzice intrarea în Marea Britanie.

Sancţiunile afectează şi gruparea Chelsea. Clubului urmează să i se elibereze o "licenţă specială", care îi va permite echipei să joace partidele, "personalul să fie plătit şi deţinătorii de bilete existenţi să participe la meciuri”, potrivit secretarului de stat al Regatului Unit pentru Digital, Cultură, Media şi Sport, Nadine Dorries.

Măsurile prevăd că gruparea nu va mai avea voie să vândă bilete şi numai deţinătorii de abonamente şi/sau bilete deja vândute vor putea participa la meciuri.

"Sancţiunile de astăzi au, evident, un impact direct asupra clubului Chelsea şi fanilor săi. Am muncit din greu pentru a ne asigura că gruparea şi fotbalul naţional nu sunt afectate inutil de aceste sancţiuni importante. Pentru a ne asigura că echipa poate continua să evolueze şi să funcţioneze, eliberăm o licenţă specială care îi va permite respectarea programării în competiţii, personalului să fie plătit şi deţinătorilor de bilete existenţi să participe la meciuri, în timp ce, în mod esenţial, îl privăm pe Abramovici de a beneficia de proprietatea sa asupra clubului. Ştiu că acest lucru aduce o oarecare incertitudine, dar guvernul va lucra cu liga şi cluburile pentru ca fotbalul să continue, asigurându-ne în acelaşi timp că sancţiunile vor atinge ţintele intenţionate. Cluburile de fotbal sunt bunuri culturale şi fundamentul comunităţilor noastre. Ne angajăm să le protejăm", a spus Nadine Dorries, pe Twitter.

Potrivit marca.com, alţi oligarhi Igor Secin, Oleg Deripaska, Andrei Kostin, Alexei Miller, Nikolai Tokarev şi Dmitri Lebedev.

Regatul Unit este "hotărât” să-i sancţioneze pe oligarhii ruşi, a declarat luna aceasta secretarul britanic de externe, Liz Truss, adăugând că Marea Britanie lucrează la "o listă suplimentară" în acest sens.

"Nu are unde să se ascundă niciunul dintre prietenii lui Putin”, a continuat Truss.

Abramovici a anunţat luna aceasta că intenţionează să vândă Chelsea FC, deoarece este "în interesul clubului, al fanilor, al angajaţilor, al sponsorilor şi partenerilor clubului”.

Considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, Avramavici nu a apărut, în mod surprinzător, pe primele liste ale persoanelor sancţionate de SUA, Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.