Mercedes a anunţat că un membru al echipei sale de Formula 1 a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, la Nurburgring, unde va avea loc în acest week-end Eifel Grand Prix, informează motorsport.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Putem confirma că un membru al echipei a fost testat pozitiv. Această situaţie a fost şi este gestionată în conformitate cu protocoalele FIA, colaborând îndeaproape cu FIA. Vă rugăm să înţelegeţi că nu vom oferi detalii suplimentare", a declarat un purtător de cuvânt al Mercedes. 

Potrivit BBC, persoana testată pozitiv nu este nici pilotul britanic Lewis Hamilton, nici coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas.

Acesta este primul test pozitiv al unui membru al vreunei echipe de F1 înaintea unei curse de la diagnosticul pus lui Sergio Perez înaintea Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone, din iulie.

Au fost raportate 26 de cazuri pozitive de când F1 a început testele pentru depistarea noului coronavirus, la sfârşitul lunii iunie, dar majoritatea s-a înregistrat în rândul personalului auxiliar, care nu aparţine niciunei echipe, organizatorilor F1 Group sau FIA. Aproape 50.000 de teste pentru Sars-Cov-2 au fost efectuate. în această perioadă, personalului care activează în Formula 1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.