Comitetul Executiv al UEFA a decis, miercuri, anularea ediţiei 2020/2021 a Youth League, competiţie în care era implicată şi echipa FC Viitorul U19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anularea a fost decisă din cauza pandemiei de coronavirus, pentru protejarea sănătăţii jucătorilor.

Iniţial, anul trecut, forul hotărâse amânarea startului competiţiei, dar diversele măsuri decise de autorităţile sanitare din Europa au evoluat de atunci, iar restricţiile de călătorie creează dificultăţi majore pentru cluburile participante, două dintre ele deja retrăgându-se din competiţie, a precizat uefa.com.

Comitetul Executiv al UEFA a ajuns la concluzia că nu există posibilitatea ca startul să fie întârziat şi mai mult şi că prioritare ar trebui să fie sănătatea şi siguranţa jucătorilor.

“Din nefericire, nu sunt întrunite condiţiile pentru reînceperea competiţiei internaţionale în actualele circumstanţe şi atât Comitetul de Competiţii pentru echipe de club cât şi Asociaţia Europeană a Cluburilor au fost consultate şi au fost de acord cu ideea anulării în mod excepţional a acestui sezon al UEFA Youth League”, adaugă UEFA.

Conform tragerii la sorţi care avusese loc în 27 ianuarie 2021, campioana României, FC Viitorul U19, ar fi trebuit să întâlnească în turul inaugural al competiţiei formaţia cipriotă APOEL Nicosia U19. Partida era programată în 3 martie, pe terenul echipei cipriote.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.