Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj a învins luni, pe teren propriu, formaţia CSO Voluntari, cu scorul de 88-83 (43-44), în primul meci din cinci programate în semifinalele Ligii Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalul marcator al partidei a fost Stipanovici, de la U BT Cluj, cu 30 de puncte.

Meciul al doilea al seriei va avea loc miercuri, după care partidele se mută la Voluntari, în timp ce un decisiv ar urma să revină la BT Arena, în 5 iunie.

În cealaltă serie se confruntă CSM Oradea - BCMU Piteşti, cu primele două meciuri în 25 şi 27 mai, iar celelalte trei dispute pe acelaşi sistem.

Echipa care adună trei victorii se califică în finala Ligii Naţionale, în care se va juca în acelaşi sistem, la datele 9 şi 11 iunie, la formaţia mai bine clasată, 15 şi 17 iunie, la cea mai slab clasată, respectiv 20 iunie, din nou pe terenul primelor gazde.

Pentru medalia de bronz vor juca învinsele din semifinale, în sistemul ”cel mai bun din trei meciuri”, în 9, 12 şi 15 iunie.

În sezonul anterior, titlul naţional nu a fost decernat din motive pandemice, după ”îngheţarea” campionatului, iar la acel moment lider era U BT Cluj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.