Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj a învins miercuri, pe teren propriu, formaţia CSM Oradea, scor 73-62 (29-26), în primul meci din cinci programate în finala Ligii Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai partidei au fost Tarolis 21 puncte, Stipanovici 17, Richard 13, pentru U BT Cluj, respectiv Baciu 13, Broussard 10, Watson 8, pentru CSM Oradea.

Partida de la BT Arena s-a disputat în prezenţa a 2.250 de spectatori plătitori, un sfert din capacitatea sălii calculată pentru această dispută, de 9.000 de locuri.

De asemenea, gazdele au fost conduse de pe margine de antrenorul Mihai Silvăşan, care a fost operat, marţi, de ruptură de tendon ahilian drept, iar la meci a ţinut neapărat să fie prezent, reuşind cu ajutorul unui cadru metalic.

Tot miercuri, în finala mică a competiţiei, CSO Voluntari a fost învinsă pe teren propriu de BCMU Piteşti, scor 78-74 (35-43), în primul meci din trei programate pentru medalia de bronz.

Cea de-a doua partidă a seriei va avea loc în 12 iunie, la Piteşti, iar un eventual meci decisiv se va disputa din nou la Voluntari, în 15 iunie.

Echipa care adună două victorii obţine medalia de bronz a stagiunii.

În sezonul anterior, titlul naţional nu a fost decernat din motive pandemice, după ”îngheţarea” campionatului, iar la acel moment lider era U BT Cluj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.