Tribunalul federal elveţian a anulat suspendarea de opt ani a înotătorului chinez Sun Yang, pronunţată în februarie de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul federal a aprobat cererea prezentată de triplul campion olimpic "pentru cauză de parţialitate a unui arbitru al TAS. Decizia TAS a fost anulată, iar Tribunalul de Arbitraj Sportiv va trebui să statueze din nou asupra cazului lui Sun Yang într-o componenţă diferită", conform acestui comunicat.

La 28 februarie, TAS a decis ca Sun Yang să fie suspendat pe o perioadă de opt ani pentru că a distrus cu ciocanul un eşantion la un control antidoping inopinat.

Sun Yang a câştigat de-a lungul carierei numeroase medalii de aur la Campionatele Mondiale şi la Campionatele Asiei, dar şi aurul olimpic de trei ori (2012 – 400 m liber, 1500 m liber; 2016 – 200 m liber). De asemenea, el a urcat pe treapta a doua a podiumului la 200 m liber la JO din 2012 şi la 400 m liber la JO din 2016. La Londra, în 2012, el a obţinut şi o medalie de bronz la 4x200 m liber.

În septembrie 2018, Sun Yang a distrus cu ciocanul un eşantion la un control antidoping inopinat la domiciliul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.