Şahistul azer Shakhriyar Mamedyarov este câştigătorul Superbet Chess Classic Romania 2021 şi al unui premiu de 90.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
FOTO: Facebook / Ludovic Orban
FOTO: Facebook / Ludovic Orban

Trofeul competiţiei i-a fost oferit luni seară de către preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL Ludovic Orban, care a afirmat că a fost o onoare să înmâneze premiul câştigătorului circuitului mondial de şah Grand Chess Tour 2021, Superbet Chess Classic România.

FOTO: Facebook / Ludovic Orban
FOTO: Facebook / Ludovic Orban

Jucătorii români Bogdan Daniel Deac şi Constantin Lupulescu s-au clasat pe locurile 7 şi 9, 

Shakhriyar Mamedyarov, cu rating ELO 2770, în vârstă de 35 de ani, este în primii 10 din lume. Provine dintr-o familie de şahişti, cu două surori mari maestre internaţionale - Zeinab Mamedyarova şi Turkan Mamedyarova.

Este dublu campion mondial de juniori, campion european alături de echipa azeră, campion mondial la şah-rapid, medaliat cu aur la individual în cadrul Olimpiadei de la Istanbul.

A fost considerat unul dintre cei mai combativi jucători din circuit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.