Stadionul Unico de La Plata se va numi Diego Armando Maradona, după numele fostului mare fotbalist, a anunţat, vineri, guvernatorul provinciei Buenos Aires.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am decis să redenumim stadionul Unico de la Plata Diego Armando Maradona. Diego era unic şi merită ca acest stadion să-i poarte numele", a declarat guvernatorul Axel Kicillof, în prezenţa preşedintelui argentinian Alberto Fernández şi a vicepreşedintei Cristina Kirchner.

O tribună va purta numele fostului selecţioner Alejandro Sabella, fost jucător şi antrenor la Estudiantes şi decedat de curând. 

Stadionul Unico de La Plata a fost construit în anii '90 pentru a fi folosit de cele două echipe locale rivale, Estudiantes şi Gimnasia y Esgrima, dar după inaugurarea din 2003 a fost folosit doar în mod temporar.

Arena, una dintre cele mai moderne dinArgentina, va găzdui patru meciuri la Copa America, din iulie.

Diego Maradona a murit la 60 de ani, iar el pregătea echipa Gimnasia y Esgrima, din septembrie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.