Sportivul american Christian Coleman s-a impus, vineri seară, în finala probei de 60 de metri a Campionatelor Mondiale în sală de la Glasgow, în 6 secunde, 41 sutimi, chiar în faţa compatriotului său Noah Lyles, la capătul unui duel foarte aşteptat între cei doi sprinteri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coleman, în vârstă de 27 de ani, deţinătorul recordului mondial pe această distanţă, a câştigat primul său titlu internaţional individual după ce a câştigat Campionatele Mondiale de la Doha la 100 de metri în 2019 şi a fost suspendat în anul următor pentru încălcări ale reglementărilor antidoping.

"Este incredibil", a reacţionat Coleman imediat după victoria sa (6,41 sec, cea mai bună performanţă mondială a anului). "Niciodată nu iau aceste competiţii ca fiind gata câştigate şi am vrut să fac spectacol".

Al doilea în 6,44 secunde, la doar o sutime de recordul său personal, Lyles a încheiat primul său campionat mondial cu o medalie de argint, dar nu a reuşit să-şi atingă obiectivul de a câştiga aurul mondial.

Triplu campion mondial în aer liber în exerciţiu la Budapesta în 2023, Lyles vizează o triplă similară la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.