Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, joi, cu scorul de 6-2, 6-4, pe britanica Harriet Dart, locul 173 WTA, venită din calificări, în turul al doilea al Australian Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflată probabil pentru prima dată pe un stadion aşa mare, ca Rod Laver Arena, Harriet Dart a început curajos meciul cu Simona Halep, cu un joc variat, destul de bine orientat către zonele laterale ale terenului şi cu un ritm rupt uneori de scurte reuşite. Însă exuberanţa din evoluţia britanicei s-a stins repede şi greşelile au început să se înmulţească în dreptul ei.

De partea cealaltă a fileului, Simona Halep a încercat să joace în modul "economic", să-şi conserve energia în perspectiva unor încleştări mai dure. Şi în mare parte i-a reuşit, iar când a avut probleme, acestea au fost mai mult din cauza propriilor erori, decât din cea a presiunii la care a fost supusă. Cu excepţia finalului meciului, când Dart a jucat foarte bine şi a fost aproape de o revenire neaşteptată.

Diferenţa de valoare dintre cele două jucătoare a fost evidentă, astfel că sportiva română a trecut, nu însă fără ceva emoţii, de probabil cel mai uşor meci pe care l-a avut şi pe care îl va avea la această ediţie a Australian Open.

Setul I a început cu trei break-uri la rând, două luate de Halep. La 2-1, românca şi-a fructificat serviciul şi apoi a mers fără ghem pierdut până la 5-1. Dart a câştigat şi ea un ghem, primul cu serviciu, înainte de a pierde primul set, cu 2-6, după o jumătate de oră de joc.

În setul al doilea, Halep a condus cu 4-0, după break-uri în primul şi al treilea ghem, apoi cu 5-1. La acest scor, sportiva din Marea Britanie şi-a ridicat brusc nivelul de joc, iar Halep a fost descumpănită de această schimbare. Dart a salvat o minge de meci la 2-5, pe serviciul româncei, apoi s-a apropiat la 4-5. Ghemul al zecelea a fost tensionat. Jucătoarea din Constanţa a salvat o minge de 5-5, a ratat alte două mingi de meci, dar a reuşit să închidă întâlnirea, cu 6-4, după o oră şi 17 minute de joc.

Halep a jucat, joi, cu încheietura mâinii drepte bandajată după accidentarea suferită în urmă cu două zile, în partida din prima manşă cu Jennifer Brady.

Fostul lider WTA va evolua a şasea oară în turul al treilea la Melbourne cu americanca Danielle Collins, locul 25 WTA şi cap de serie numărul 26, sau cu Iulia Putinţeva din Kazahstan, locul 38 WTA.

Calificarea în a treia manşă este recompensată la Australian Open cu un premiu de 180.000 de dolari australieni (123.000 dolari americani) şi cu 130 de puncte WTA.

Anul trecut, Simona Halep a fost eliminată în optimi la AusOpen de americanca Serena Williams, scor 6-1, 4-6, 6-4. Halep a fost finalistă la Melbourne, în 2018, când a pierdut în ultimul act în faţa danezei Caroline Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.