Simona Halep, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 8, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale Kremlin Cup, după ce a învins-o, cu scorul de 6-1 7-6 (4) pe rusoaica Veronika Kudermetova, locul 32 WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Puţine lucruri a avut de făcut Simona Halep în primul set al partidei de joi. Kudermetova a vrut să fie ofensivă şi a greşit din toate poziţiile. A atacat orbeşte şi rar a nimerit terenul. Mai des a nimerit fileul. La o minge trimisă "în bălării" de rusoaică, românca a trebuit să se ferească pentru a nu fi lovită. Au rezultat 16 greşeli neforţate în dreptul Kudermetovei şi un 6-1 pentru Halep, în 31 de minute. Scor care ar fi trebuit să fie 6-0, pentru că jucătoarea română a avut 40-0 şi încă o minge de break, la 4-0. Dar sportiva de 24 de ani şi-a făcut pentru prima dată serviciul şi a pus ghemul pe tabelă.

În setul al doilea, Halep a servit publicului obişnuita porţie de nervi, pentru câte o minge netrimisă unde ar fi vrut, Kudermetova a făcut ordine în haosul din jocul ei şi meciul s-a echilibrat.

Fostul lider WTA a avut 2-0 şi 3-1, însă sportiva rusă a egalat la 3, după ce a reuşit primele ei break-uri în ghemul al treilea şi al cincilea. La 4-3 şi 30-0 pe serviciul rivalei, sportiva din Constanţa a ratat câteva mingi uşoare şi o bună oportunitate de break. 

De altfel, evoluţia ei a continuat pe o pantă descendentă, ceea ce i-a permis sportivei ruse câteva puncte aplaudate de publicul moscovit. Suţinută de un serviciu metamorfozat în bine faţă de primul set, Kudermetova a urcat pe val şi a dus jocul în tie-break.

Halep a avut 4-2, a greşit o minge uşoară la 4-3, dar tot a reuşit să se impună cu 7-4, după o oră şi 39 de minute de joc 

Simona Halep va evolua, vineri după-amiază, cu Maria Sakkari din Grecia, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 3, în sferturi.

Accederea în această fază este recompensată la Kremlin Cup, turneu pe care Halep l-a câştigat în 2013, cu un premiu de 15.500 de dolari şi cu 100 de puncte WTA.

De asemenea, ea şi-a asigurat urcarea pe locul 17 WTA, începând de luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.