Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 7-5, 7-5, pe australianca Ashleigh Barty, locul 9 WTA, calificându-se pentru a a patra oară în carieră în semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid. Prin acest rezultat, Halep şi-a asigurat revenirea pe locul 2 WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meciul cu Barty a fost primul test adevărat pentru Simona Halep la Madrid, iar românca l-a trecut cu brio. Învinsă la începutul anului, cu 6-4, 6-4, de jucătoarea australiană, la Sydney, Halep şi-a luat o frumoasă revanşă, printr-un joc aproape de potenţialul ei maxim. Atunci, românca nu era în cea mai bună condiţie fizică, nici pe suprafaţa ei preferată şi a fost dominată de Barty. Acum, Halep a fost cea care a controlat jocul, cea care a dictat ritmul partidei. Românca a servit bine, a jucat inteligent, speculând punctele slabe ale adversarei, a plimbat-o cu lovituri pe marginile terenului şi i-a făcut rivalei puţine cadouri, câştigând a treia partidă din patru întâlniri cu Barty. 

Cele două jucătoare au oferit un frumos spectacol spectatorilor de pe arena Manolo Santana, între care s-au numărat Nadia Comăneci, Mihai Covaliu, dar şi fostul patron al Formulei 1 Bernie Ecclestone, care a stat lângă fosta gimnastă.

Halep a măcinat reverul jucătoarei adverse, care are o mică slăbiciune. Berty apelează mult la reverul "slice" şi acesta, foarte eficient pe hard, a dat rateuri pe zgură. În plus, australianca a servit sub nivelul ei obişnuit, a greşit destul de mult, chiar şi cu lovitura ei de paradă, cea de drepta. Barty s-a bazat mult pe scurtele ei de efect, cu care a făcut numeroase puncte, şi pe o foarte bună mişcare pe teren.

Setul I a început sub semnul echilibrului, dar Halep a fost mai aproape de break, 15-40, în primul ghem. Românca a reuşit să "spargă" la 2-2 serviciul rivalei şi a păstrat avantajul până la 5-4. Ghemul al zecelea a fost unul dintre cele mai slabe pe serviciu ale Simonei Halep din acest meci, iar Barty a egalat la 5. Fostul lider WTA a răspuns imediat cu rebreak şi cu un ghem la 0 pe serviciu, punând primul set pe tabelă în dreptul ei, cu 7-5, după 48 de minute.

Halep şi-a continuat evoluţia bună şi în setul secund, ridicând la patru numărul ghemurilor câştigate la rând, după un break la 0-0. Românca şi-a menţinut serviciul până la 4-3, când australiaca a reuşit să egaleze, apoi a trecut la conducere, cu 5-4. Halep i-a cerut sfatul antrenorului Daniel Dobre şi rămas în set, cu un serviciu bine fructificat. Barty comis o serie inexplicabilă de greşeli în ghemul următor, iar românca a revenit la conducere cu break avans şi a închis apoi setul şi meciul tot cu un ghem la 0 şi tot cu 7-5, după o oră şi 31 de minute de joc

Halep va evolua în penultimul act cu învingătoarea dintre japoneza Naomi Osaka, locul I WTA, şi jucătoarea elveţiană Belinda Bencic, locul 18 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată la Madrid cu un premiu de 312.215 euro şi cu 390 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat în 2017 şi 2016 turneul organizat de Ion Ţiriac, iar anul trecut a ajuns în sferturi. În 2014, Halep a jucat finala Madrid Open, pierdută în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.