Simona Halep a recunoscut superioritatea adversarei sale din finala Transylvania Open, Anett Kontaveit, şi i-a îndemnat pe antrenorii Adrian Marcu şi Daniel Dobre să muncească împreună cu ea pentru a reveni în topul tenisului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Anett, m-ai zdrobit astăzi! Drumurile tale către Turneul Campioanelor s-au deschis. Îţi urez succes, meriţi să fii acolo, ai avut un an uimitor. Îţi urez toate cele bune, dar mai întâi să te bucuri de această performanţă, pentru că este o zi foarte specială. Am avut o săptămână extraordiară, după un an greu. Ca să fiu sinceră, nu mă aşteptam să joc atât de bine în această săptămână. Este întotdeauna foarte bine să te simţi în siguranţă, să fii în control, aşa că vreau să mulţumesc Clujului, tuturor celor de aici, Patrick ai făcut o treabă extraordinară, turneul arată cu adevărat bine şi îţi urez noroc pentru anul viitor. Întotdeauna este o plăcere să fiu aici, să joc, să joc finala. Sunt tristă că nu am putut câştiga, dar Anett a fost prea bună astăzi. Anul viitor, voi fi aici din nou. Este o onoare să fiu acasă şi să am un turneu atât de frumos. Echipei mele... Am început o călătorie acum, vreau să vă mulţumesc, băieţi, că aţi fost alături de mine, că m-aţi suportat, dar hai să lucrăm şi să avem multe alte finale şi multe titluri, bineînţeles. Pentru că e primul meu discurs în acest an, vreau să-i mulţumesc soţului meu, mulţumesc familiei, care se uită de acasă, sper ca în viitor să fie în loja mea, la următoarele finale. (n.r. - către fani) Îmi pare rău că nu aţi fost alături de noi astăzi şi întrega săptămână. Este trist fără spectatori, dar ştiu că aţi fost la televizor şi ne-aţi susţinut pe toate româncele, simţim energia voastră şi vă mullţumesc pentru toate sentimentele frumoase pe care mi le transmiteţi prin mesaje sau atunci când ne vedem. Este o plăcere să joc, să fiu aici, la acest turneu, în ţara noastră, şi, de ce nu, să sperăm că voi mai juca finale şi voi mai câştiga trofee, aici, acasă", a declarat Halep, la festivitatea de premiere.

În discursul ei, Kontaveit a spus că Simona Halep i-a fost model în carieră şi i-a cerut iertare jucătoarei tunisiene Ons Jabeur, pe care a eliminat-o din Turneul Campioanelor după succesul de duminică.

"Sunt fără cuvinte, această săptămână a fost incredibilă pentru mine, vreau să o felicit pe Simona, eşti un adevărat model, te-am admirat de mulţi ani, m-ai învins de atât de multe ori. Mulţumesc, Patrick, pentru acest turneu, a fost organizat atât de bine, m-a făcut să mă simt atât de binevenită aici. A fost o săptămână foarte bună şi le mulţumesc foarte mult organizatorilor. Îmi pare rău Ons că a trebuit să-ţi fac asta ţie, abia aştept anul viitor, sper să nu putem califica împreună la Turneul Campioanelor. Îi mulţumesc antrenorului meu Dmitri (n.r. - Tursunov, antrenorul ei), am avut câteva luni uimitoare, nu ştiu cum s-a întâmplat, dar îţi mulţumesc că ai fost alături de mine", a afirmat Kontaveit.

Simona Halep, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 1, a fost învinsă, duminică, în finala Transylvania Open, cu scorul de 6-2, 6-3, de Anett Kontaveit din Estonia, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 2. Aceasta a fost prima înfrângere pentru Halep în patru meciuri jucate împotriva sportivei estone.

După acest turneu, Halep va ieşi din Top 20 WTA pentru prima dată din 18 august 2013. Ea este pe locul 22 WTA, în clasamentul live, iar Kontaveit pe 11, cel mai bun din carieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.