Ucraineanca Elina Svitolina, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-1, 6-2, de spaniola Garbine Muguruza, locul 32 WTA, în turul al treilea al Australian Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muguruza s-a impus după un meci care a durat o oră şi şapte minute, urmând a evolua în optimi cu învingătoarea dintre olandeza Kiki Bertens, locul 10 WTA şi cap de serie numărul 9, şi Zarina Dias din Kazahstan, locul 73 WTA.

Svitolina este a cincea jucătoare din Top 10 WTA care părăseşte competiţia de la Melbourne, după Karolina Pliskova, locul 2 WTA, Naomi Osaka, locul 4 WTA şi deţinătoarea trofeului, Belinda Bencic, locul 7 WTA, şi Serena Williams, locul 8 WTA.

Simona Halep a urcat în această săptămână în clasamentul WTA "live" de pe locul 3 pe locul 2. După ce şi Svitolina a fost eliminată, numai Bertens o mai poate întrece pe Halep, cu condiţia să câştige trofeul şi românca, deja calificată în optimi, fază în care va juca împotriva belgiencei Elise Mertens, să nu ajungă în sferturi.

Fostă numărul 1 mondial, Halep a ocupat ultima dată poziţia secundă în ierarhia WTA la 19 mai 2019.

Jucătoarea română nu poate spera la prima poziţie WTA, care va fi păstrată de australianca Ashleigh Barty, indiferent de rezultatele de la Melbourne.

Următorul clasament WTA va fi dat publicităţii la 3 februarie, după încheierea Australian Open.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.