Simona Halep crede că a jucat cel mai bun tenis al ei, după ce s-a calificat, sâmbătă, în finala Transylvania Open, prima pentru ea într-un an în care a fost afectată de accidentări. Halep îşi doreşte să obţină trofeul la competiţia de la Cluj-Napoca, deoarece a câştiga acasă reprezintă cea mai dulce victorie pentru ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am vrut cu adevărat să joc finala aici, mă simt întotdeauna grozav când vin aici. Am jucat poate cel mai bun tenis al meu, aici, în această săptămână, şi sunt foarte motivată şi abia aştept să joc finala mâine. Nu a fost uşor (n.r. - cu Marta Kostiuk), am jucat la Indian Wells cu ea şi a fost mult mai greu. Ştiam că trebuie să joc mai rapid, să fiu mai agresivă, să deschid terenul mai mult. La Indian Wells, ea nu a greşit atât de mult ca azi. De asemenea, am luat mingea mai repede, am fost mai rapidă şi serviciul m-a ajutat azi din nou. Încerc să dau tot ce am mai bun, încerc să fiu agresivă, aşa cum am decis cu echipa mea. Mă bucur şi când zâmbesc în interior arată bine şi în exterior. (n.r. - când s-a mai simţit atât de dominantă) În finala de la Wimbledon. Atunci a fost perfect. Am întreaga ţară cu mine atunci când joc acasă şi de aceea sunt atât de motivată. Mă simt în siguranţă, mă simt puternică pe teren şi întotdeauna vreau să joc cel mai bun tenis. Am câştigat de două ori când am jucat la Bucureşti, sper ca şi mâine să fie la fel, dacă nu, rămâne un bun rezultat şi mă bucur să fiu acasă.  (n.r. - despre finala cu Anett Kontaveit). Nu va fi uşoară, este plină de încredere, a câştigat turneul de la Moscova şi multe alte meciuri. Este doar un alt meci, o nouă finală, în care vreau să mă concentrez pe mine însămi, pe ceea ce fac în mod normal şi să încerc să joc cum am făcut-o astăzi şi întreaga săptămână, fiind motivată şi concentrată la ceea cea am de făcut, asta e tot. Îmi pare rău că (n.r. - spectatorii) nu sunt aici, cred că atmosfera ar fi fost de un milion de ori mai frumoasă, dar şi celor care au venit astăzi aici vreau să le mulţumesc. Vă simt alături de mine şi sper, mâine, şi de la televizor, să mi se transmită energie bună să câştig acasă, pentru că e cea mai dulce victorie", a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Simona Halep, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a calificat în finala Transylvania Open, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-0, 6-1, pe ucraineanca Marta Kostiuk, locul 55 WTA şi cap de serie numărul 6, care a acuzat probleme fizice încă de la mijlocul setului I.

Halep va evolua în ultimul act, pentru prima dată la un turneu în 2021, cu Anett Kontaveit din Estonia, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 2. Cele două jucătoare s-au întâlnit de trei ori şi de fiecare dată a câştigat Halep în două seturi. Ultimul meci a avu loc la ediţia din 2020 a Australian Open, în sferturi, scor 6-1, 6-1. Celelalte partide au fost în 2017 la Roma, în sferturi, scor 6-2, 6-4, şi la Miami, în turul al treilea, scor 6-3, 6-0.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.