După ce fostul fotbalist Eric Abidal, acum directorul sportiv al FC Barcelona, a declarat că jucătorii au forţat demiterea antrenorului Ernesto Valverde prin atitudinea lor şi prin faptul că nu se mai antrenau la capacitate maximă, căpitanul catalanilor, Lionel Messi, a luat foc pe reţelele de socializare, într-o postare care nu îi este caracteristică, informează marca.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sincer, nu îmi place să fac aceste lucruri, dar cred că fiecare trebuie să fie responsabil de îndatoririle lui şi să aibă grijă de deciziile lui. Jucătorii sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă pe teren şi noi suntem primii care recunoaştem când lucrurile nu merg bine. Cei din managementul sportiv trebuie de asemenea să-şi asume responsabilităţile lor şi, mai mult ca orice, să-şi asume proprietatea deciziilor pe care le iau. În sfârşit, cred că atunci când se vorbeşte de jucători, ar trebui să fie date nume. Pentru că altfel ni se pun în cârcă afirmaţii care sunt spuse şi care nu sunt adevărate", a scris Messi, într-o postare în care a adăugat articolul din cotidianul Sport, cu declaraţiile lui Abidal.

Într-un interviu acordat Sport, Abidal a susţinut că a bănuit că a fost ceva în neregulă în vestiar înaintea demiterii lui Valverde.

"Mulţi jucători nu erau mulţumiţi sau nu munceu din greu şi era de asemenea o problemă de comunicare internă. Relaţia dintre antrenor şi vestiar a fost întotdeauna bună, dar sunt lucruri pe care pot să le simt ca fost jucător. Am spus conducerii clubului ce credeam şi a trebuit luată o decizie", a afirmat francezul.

FC Barcelona a anunţat, la 14 ianuarie, despărţirea de antrenorul Ernesto Valverde şi numirea în locul lui a tehnicianului Quique Setien, cu contract până în iunie 2022.

Decizia a fost oarecum surprinzătoare, fiind luată într-un moment în care echipa era angrenată pe toate fronturile, cu şanse intacte la toate trofeele, LaLiga, Cupa Spaniei şi Liga Campionilor.

Venirea lui Setien nu a adus rezultatele aşteptate, Barcelona pierzând deja un meci în campionat, scor 0-2, cu Valencia, şi distanţându-se la trei puncte de rivala Real Madrid, aflată pe locul I în LaLiga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.