AS Saint-Etienne a depus, luni, o plângere împotriva prinţului cambodgian candidat la preluarea clubului, Norodom Ravichak, pentru "acte de fals, uz de fals şi tentativă de fraudă", informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plângerea a fost depusă la procuratura pariziană, a anunţat clubul francez.

Această acţiune apare în procesul de vânzare a ASSE încredinţat, din aprilie, firmei KPMG de către actualii acţionari. Candidaţii la preluarea clubului au avut termen până luni, 8 noiembrie, să depună o ofertă. Clubul îl acuză pe Norodom Ravichak, unul dintre candidaţi, că a furnizat un document fals de garanţie financiară, în valoare de 100 de milioane de euro de la o mare bancă internaţională.

"Acest proces a făcut posibilă scoaterea la lumină a lipsei de credibilitate a anumitor candidaţi”, a spus ASSE.

Bernard Caiazzo şi Roland Romeyer, cei doi acţionari majoritari ai ASSE, şi-ar fi dorit să vândă clubul înainte de 31 decembrie şi deschiderea ferestrei de transfer din iarnă.

Pentru echipa aflată în zona retrogradării din Ligue 1, Caiazzo şi Romeyer ar fi revizuit în jos valoarea de vânzare, la o sumă care oscileaza intre 12 si 20 milioane de euro.

"Acţionarii intenţionează să continue procesul de vânzare pentru a ceda clubul unui investitor care prezintă toate garanţiile de seriozitate şi potenţa financiară necesare pentru a oferi ASSE mijloacele pentru atingerea ambiţiilor sale legitime”, a adăugat clubul.

De partea cealaltă, prinţul cambodgian contestă acuzaţiile şi ameninţă la rândul său cu o acţiune în justiţie.

Într-un comunicat, "Norodom Ravichak îşi exprimă stupefacţia faţă de acuzaţiile aduse împotriva lui". Nepotul Regelui Sihanouk explică că este "foarte uimit că negocierile cu ASSE sunt în impas de câteva săptămâni". "Norodom Ravichak nu a integrat DataRoom (un fişier securizat care conţine toate conturile clubului) şi, prin urmare, documentul nu a fost niciodată folosit ca garanţie financiară pentru cumpărarea clubului", a precizat comunicatul.

L' Equipe notează că adevărul este la mijloc. KPMG i-ar fi refuzat iniţial prinţului accesul la "camera de date". Apoi, se pare, i-a permis accesul la un anumit număr de date parţiale şi confidenţiale despre club.

Aceasta va fi miza bătăliei care se profilează în faţa instanţelor între cele două părţi. După ce a "denunţat această operaţiune de destabilizare în procesul de cumpărare a ASSE, prinţul fiind tot timpul mobilizat în interesul clubului şi al susţinătorilor săi”, în comunicat se precizează că "Norodom Ravichak îşi rezervă dreptul de a iniţia toate acţiunile legale corespunzătoare ca răspuns la plângerea depusă împotriva sa".

Saint-Etienne a mai fost în negocieri privind vânzarea clubului cu Peak6, un fond de investiţii american, iar cele două părţi s-au ameninţat reciproc cu procese de despăgubire, în 2018, după discuţiile eşuate. Nici ASSE, nici Peak6 nu au ajuns în cele din urmă în instanţă.

Saint-Etienne ocupă locul 19, penultimul, cu nouă puncte în 13 etape, în clasamentul Ligue 1, la trei puncte de Brest, de pe locul 17, care asigură menţinerea în primul eşalon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.