Naţionala de baschet feminin a României a fost învinsă pentru a doua oară în preliminariile CE-2019, miercuri, în deplasare, de vicecampioana continentală Franţa, scor 87-45 (42-26).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru România au marcat Mărginean 13 puncte, Walker 11, Pârău 9, Pavel 8, Irimia 4, iar de la gazde s-a remarcat Gruda, cu 23 de puncte.

În cealaltă partidă din grupa E, tot miercuri, Slovenia – Finlanda 97-57 (54-23).

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Tricolorele au debutat în preliminarii săptămâna trecută, la Oradea, cu o înfrângere în faţa Sloveniei, scor 59-80 (37-47).

După două etape, Franţa şi Slovenia ocupă primele două locuri, cu câte 4 puncte, iar România şi Finlanda au câte 2, pe locurile 3-4.

Programul echipei tricolore este următorul: Finlanda – România (10 februarie 2018), Slovenia – România (14 februarie), România – Franţa (17 noiembrie) şi România – Finlanda (21 noiembrie).

Prima clasată în fiecare din cele opt grupe de calificare obţine calificarea la turneul final, alături de alte şase echipe de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament.

Turneul final din 2019 va fi găzduit de Letonia şi Cehia, cu 16 echipe naţionale la start.

România a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European din 2017, iar obiectivul pentru această campanie este prezenţa la turneul final.

Campioana europeană en-titre este Spania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.