Echipele Real Madrid şi Atletico Madrid şi-au amânat meciurile din etapa a IX-a a LaLiga, pentru că au jucători care au participat la preliminariile sud-americane ale Cupei Mondiale din 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Real Madrid ar fi trebuit să joace în această etapă, duminică, pe teren propriu, cu Athletic Bilbao, iar Atletico Madrid, tot duminică, în deplasare, cu Granada.

Liga spaniolă a explicat că aceste amânări au fost legate de "extinderea de către FIFA a perioadei în care jucătorii din Conmebol trebuie să fie la dispoziţia echipelor naţionale până joi seara, 14 octombrie (dimineaţa devreme, vineri, 15 octombrie, în Spania)”, ceea ce a dus la revenirea târzie la cluburi a internaţionalilor sud-americani.

Real Madrid i-a avut în preliminariile sud-americane pe brazilienii Eder Militao şi Vinicius Junior, precum şi pe uruguayanul Federico Valverde. Un alt brazilian, Casemiro, a fost obligat să renunţe la meciul de joi din calificările pentru CM, după ce a suferit o infecţie dentară.

Atletico nu putea conta pe jucătorii argentinieni Rodrigo de Paul şi Angel Correa şi nici pe atacantul reprezentativei Uruguayului, Luis Suarez, în timp ce fundaşul Jose Maria Gimenez s-a întors mai devreme de la naţionala "celeste" din cauza unei accidentări.

Meciurile celor două cluburi nu ar fi putut fi amânate doar o zi, din cauza faptului că atât Real, cât şi Atletico joacă, marţi, în Liga Campionilor.

Situaţia din Spania nu se întâlneşte şi în alte campionate. În Franţa, de exemplu, PSG a jucat, vineri, cu Angers (2-1), fără Marquinhos, Neymar, Paredes şi Messi.

Lucas Paqueta, titular cu Brazilia împotriva Uruguayului, joi (vineri dimineaţă în Europa), a intrat pe teren, sâmbătă seară, în finalul meciului câştigat de echipa lui, Olympique Lyon, scor 2-0, cu Monaco.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.