Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat că, în timpul meciului cu Islanda, disputat fără spectatori, pe Stadionul Steaua, a primit indicaţii tactice din tribuna oficială, dar nu a recunoscut vocea. El a precizat că ar fi grav dacă ar fi vorba de o persoană din cadrul federaţiei. Spunându-i-se că a fost directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, Rădoi a afirmat că ar trebui să fie în locul său şi să ofere explicaţii despre meci în faţa jurnaliştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Într-adevăr, se făceau calcule (n.r. - de câtre FRF, cu cine joacă România la baraj), cum la fel am auzit de sus (n.r. - din sectorul oficialilor) şi indicaţii tactice. Mai nou... E normal, în momentul în care nu câştigi, cei mai muţi antrenori sunt sus (n.r. - în tribuna oficială). Sper să revăd imaginile şi să recunosc vocea, pentru că mai grav ar fi dacă e cineva din partea federaţiei, pentru că atunci trebuie să vină în locul meu. (n.r. - i se spune că ar fi fost vocea lui Stoichiţă). Atunci trebuie să vină să stea în faţa mea, să vă răspundă dânsul la întrebări, că oricum vine şi la antrenamente şi se uită şi... O să mai rămân şi la meciul cu Liechtenstein sau dacă vrea nea Mihai să vină în locul meu... Sigur el a fost? Să nu mă iau de nea Mihai degeaba", a declarat Rădoi, în conferinţa de presă de după meci.

El a lăsat să se înţeleagă că FRF nu a dorit un proiect pe termen lung la echipa naţională, ţinând cont de durata scurtă a contractului său.

"(n.r. - despre atitudinea FRF faţă de el) Am spus că entuziasmul nu a venit şi din partea lor. Vă dau un exemplu. Dacă noi am reuşit să câştigăm în Islanda, aş fi vrut să văd oameni din cadrul federaţiei care sunt entuziasmaţi de joc, să gândească în felul acesta sau prin alte mijloace pe care le au. Pare că doar eu gândesc în felul ăsta şi nu e corect, pentru că sunt şi alţi antrenori care gândesc ca mine, profil ofensiv sau să dezvolte un joc spectaculos, să vadă progresul jucătorilor. Din punctul ăsta de vedere nu cred neapărat că eu aş putea fi singurul ales. Dacă se dorea un proiect pe termen lung, cred că şi durata contractului era alta. Dacă exista de la început un contract pe o altă perioadă, atunci puteam discuta despre un proiect pe termen lung. Probabil, în momentul de faţă, s-a aşteptat să se vadă unde poate ajunge echipa naţională, ce poate face acest staff cu echipa naţională, după aceea, în funcţie de rezultate, să vedem ce se poate întâmpla", a explicat selecţionerul, care a reafirmat că decizia privind viitorul să la echipa naţională va fi luată după ultima etapă a preliminariilor.

După ce fostul internaţional Ciprian Marica i-a cerut să plece după acest meci şi să nu mai meargă în Liechtenstein, Rădoi a replicat: "Ce să mă supăr pe el... Îl ştiu mult mai bine decât voi, mai ales că am fost colegi de generaţie şi, la un moment dat, ajungi să-i cunoşti limitele colegului. E proverbul ăla, nu te bate cu ăla că te bate cu armele lui. N-am cum să vorbesc cu Ciprian Marica, pentru că, vă spun sincer, chiar dacă a jucat foarte mulţi ani fotbal, nu înţelege foarte multe din antrenorat. Nu am ce să-i răspund sau să mă iau după el şi să-mi dau demisia. Dacă el de la o zi la alta zice lucrul ăsta, atunci nu mai ştiu ce să mai cred, după care să mă iau, după ziua de ieri sau după ziua de astăzi."

Reprezentativa României a remizat, joi seară, pe stadionul Steaua, scor 0-0, cu selecţionata Islandei, într-un meci din penultima etapă a grupei J a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială. Înaintea ultimei etape, tricolorii sunt pe locul trei în grupă, la un punct diferenţă de locul doi, Macedonia de Nord. Ocupanta poziţiei a doua la finalul fazei grupelor va juca la barajul pentru CM. România se mai poate califica la baraj dacă va câştiga în Liechtenstein şi dacă Macedonia de Nord nu învinge, pe teren propriu, Islanda, în ultima etapă.

Clasamentul grupei, înaintea ultimei etape: Germania – 24 de puncte, Macedonia de Nord - 15 puncte, România - 14 puncte, Armenia - 12 puncte, Islanda - 9 puncte, Liechtenstein - un punct. Germania este calificată la CM din Qatar.

Ultima etapă programează, la 14 noiembrie, partidele Liechtenstein – Romania, Armenia – Germania şi Macedonia de Nord – Islanda, toate de la ora 19.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.