Prima pagină a ediţie de joi a cotidianului Corrierre dello Sport a fost aspru criticată, putând fi interpetată ca având conotaţii rasiste, informează theguardian.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Black Friday", a tritrat cotidianul citat, peste imaginile jucătorilor Romelu Lukaku şi Chris Smalling, foşti coechipieri la Manchester United, acum la Inter, primul, respectiv Roma, echipe care se vor întâlni, vineri, la Milano, în etapa XV-a din Serie A.

"Lukaku şi Smalling, foşti coechipieri la Manchester United şi azi idoli la Inter şi Roma, aceasta este lupta din bătălia de mâine: titlu şi Liga Campionilor la ofertă", a fost comentariul de pe pagina respectivă.

"Nimeni. Absolut nimeni. Nici un singur suflet", a reacţionat AS Roma pe Twitter, referitor la creatorul paginii.

"Fotbalul este pasiune, cultură şi frăţie. Suntem şi mereu vom fi împotriva oricăror forme de discriminare", a recţionat şi Inter, fără a se referi la publicaţia citată.

"Presa alimentează rasismul în fiecare zi. Acum, e rândul ediţiei de azi a cotidianului sportiv italian Corriere dello Sport", a comentat FARE, organizaţia care luptă împotriva rasismului în fotbal.

În articol, se încearcă atragerea atenţiei asupra problemelor de rasism pe care le are liga italiană.

"În faţa acestor idioţi care huiduie, mâine toată lumea trebuie să strige <oooh>, precum copiii. Va fi Black Friday, dar acesta nu sunt reduceri de sfârşit de sezon", se arată în articolul care îi descrie pe Lukaku şi Smalling ca "doi giganţi de culoare".

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.