Presnel Kimpembe a organizat o licitaţie online pentru a ajuta populaţia din Haiti, unde s-a născut mama lui. Fundaşul formaţiei PSG, care a oferit obiecte aparţinând unor vedere ale sportului, a strâns peste 57.000 de euro la licitaţia organizată de casa Drouot, informează RMC Sport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondurile vor fi donate integral către Medecins sans frontieres, prin intermediul asociaţiei Stronger, pentru a sprijini acţiunile din Haiti, unde rezidenţii se confruntă cu condiţii catastrofale.

Această ţară din Caraibe, lovită din nou, vara trecută, de un cutremur şi un uragan, trece printr-o gravă criză economică, politică şi de securitate. De câteva săptămâni, statul insular este afectat şi de un deficit grav de combustibil, orchestrat de bande armate, în urma căruia centralele electrice şi staţiile de pompare care alimentează oraşele cu apă s-au închis.

Participanţii au putut cumpăra la licitaţie tricouri semnate ale jucătorilor PSG, precum Neymar, Marquinhos şi Angel Di Maria. Potrivit France Bleu, cel al lui Lionel Messi a găsit un cumpărător pentru 2.750 de euro, cel al lui Mbapps s-a vândut cu 3.050 de euro. Au fost disponibile şi echipamente sportive primite de la Karim Benzema, Kevin De Bruyne şi Kingsley Coman.

Floreta cu care Enzo Lefort a câştigat finala Jocurilor Olimpice de la Tokyo a fost achiziţionată cu suma de 3.950 de euro. La succesul operaţiunii au contribuit şi jucătorii de rugby Teddy Thomas şi Antoine Dupont, boxerul Tony Yoka, luptătorul MMA Ciryl Gane, handbalistul Nedim Remili, baschetbalistul Alex Toupane şi judoka Clarisse Agbégnénou. A participat şi artistul Richard Orlinski, a cărui lucrare "Pantera" a fost cumpărată cu 7.200 de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.