Chase Carey, CEO şi preşedintele executiv al Formula One Group, a recunoscut faptul că Marele Premiu al Chinei, programat la 19 aprilie, este foarte aproape de a fi amânat, din cauza coronavirusului, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Recunoaştem că amânarea evenimentului este cu siguranţă o posibilitate şi se poate merge chiar mai departe şi spune că e o probabilitate doar având în vedere ceea ce pare să se întâmple", a declarat Carey pentru Reuters.

Deşi se vorbeşte doar de o amânare, este greu de găsit o dată disponibilă în acest sezon, în care se dispută pentru prima dată 22 de curse. Astfel, este posibil ca ediţia 2020 a grand prix-ul chinez să fie anulată.

O eventuală dispariţie din calendar a cursei de la Shanghai lasă o lună între Marele Premiu al Vietnamului, aflat la prima ediţie şi programat la 5 aprilie, şi Marele Premiu al Olandei, care revine în Marele Circ, la 3 mai.

Marele Premiu al Chinei este etapa a patra a Campionatului Mondial de Formula 1.

Aproape 1.100 de persoane au decedat şi peste 44.000 sunt afectate de epidemia de coronavirus din China. Numeroase competiţii sportive ce urmau a fi găzduite de statul asiatic au fost anulate sau mutate în alte ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.