Antrenorul Dan Petrescu a declarat că s-a temut de meciul de la Giurgiu, cu Astra, chiar şi atunci când echipa lui, CFR Cluj, conducea cu două, trei goluri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Parcă nu am jucat aşa, cum trebuie, 1-0 poate nu era meritat, dar după pauză am făcut 2-0 şi controlam jocul într-un mod evident. Am făcut o greşeală în apărare şi era să ne coste. La 2-1, cei de la Astra au început să pună presiune, dar Djokovici a marcat un gol foarte, foarte important pentur desfăşurarea în continuare a partidei, după care de la 3-1 am dominat şi am marcat şi celelalte două goluri. Chiar dacă e scorul 5-1, nu a fost victoria chiar aşa uşoară. M-am temut tot timpul, de la 5-1 am început să mă relaxez puţin. E normal, pentru că atunci când e Alibec în teren, poate să inventeze orice. Au jucători de atac foarte buni, Lullaku, Zoua, Balaure, e normal să te temi. Cum să fiu relaxat dacă mai avem două meciuri şi noi sperăm să rezolvăm ecuaţia în urătorul meci? Vom juca împotriva unei echipe rănite care a pierdut şi dacă mai pierde încă o dată poate pierde locul 3. Vă daţi seama că vor veni montaţi să câştige şi sunt convins că trebuie să-i mobilizez, să-i încurajez săptămâna asta pe jucători şi, în acelaşi timp, să-i ţin cu picioarele pe pământ, pentru că nu s-a terminat, trebuie să luăm neapărat un punct sau să câştigăm meciul următor. Nu era minune dacă Astra bătea azi, e o echipă bună, joacă finala cupei, e pe locul 5, nu văd de ce ar fi fost o minune dacă băteau ei", a declarat Petrescu, la Dig Sport.

Întrebat despre asfirmaţia lui Gigii Becali, care a spus că Petrescu nu merita să vină la CFR Cluj ca să ia munca altor antrenori, antrenorul a răspuna: "Când am acceptat această ofertă, mi-am asumat toată presiunea. Pentru că este o presiune maximă să vii în play-off când sunt meciurile cele mai grele, chiar dacă echipa era pe primul loc ştiam ce meciuri ne aştepată şi îmi asum în continuare această responsabilitate. Presiunea e toată pe mine, nu am ce să le răspund la cei care comentează. Eu am venit pentru că am fost dorit foarte mult."

CFR Cluj a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 5-1 (1-0), echipa Astra Giurgiu, în ultima partidă a etapei a VIII-a a play-off-ului Ligii I. Echipa din Gruia mai are nevoie doar de un punct din meciurile cu CSU Craiova (acasă) şi FCSB (în deplasare) pentru a câştiga al cincilea titlu de campioană, al doilea consecutiv.

Au marcat: Omrani '15, Djokovici '59 şi '73, Bejan '80 (a), Hoban '87 / Llullaku '66 (p).

Clasamentul play-off-ului cu două etape rămase de disputat este următorul: 1. CFR Cluj – 47 de puncte, 2. FCSB – 42 de puncte, 3. Universitatea Craiova – 36 de puncte, 4. FC Viitorul – 33 de puncte, 5. Astra Giurgiu – 24 de puncte, 6. Sepsi – 20 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.