Pilotul german Nico Hulkenberg va lua startul, duminică, în Eifel Grand Prix, a XI-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, la volanul unui monopost Racing Point. El îl înlocuieşte pe canadianul Lance Stroll, care nu poate ieşi din toaletă, potrivit şefului echipei, Otmar Szafnauer, informează motorsport.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialul Racing Point a precizat că Stroll nu s-a simţit bine după Marele Premiu al Rusiei şi joi seară a acuzat probleme stomacale în Germania. Monopostul lui Stroll a rămas, sâmbătă, în garaj în timpul FP3, dar pilotul de rezervă Nico Hulkenberg a sosit la timp pentru a-l pilota în calificări şi va lua startul de pe locul 20 (ultimul) al grilei.

Szafnauer a spus că, în ciuda faptului că nu se simte bine, Stroll a nu suferă de Covid-19.

"Cred că a răcit puţin. La început ne-am gândit: <Ar fi bine să fii testat pentru virus.> L-am testat de mai multe ori, inclusiv înainte de această cursă. Şi a fost negativ de trei sau patru ori. Nu are simptomele clasice Covid-19, doar că nu se simte bine. Şi aseară a avut un pic de stomac deranjat. Aşa că a fost la toaletă tot timpul. Şi a spus: <Am eliminat mult lichid şi nu pot să plec din toaletă suficient de mult timp pentru a urca în maşina de curse.> Nu ştiu dacă este din cauza a ceea ce a mâncat sau vreo altă problemă. El a spus doar: "<Nu mă simt în stare. Vom avea în curând o dublă etapă şi aş prefera să mă odihnesc şi să mă pregătesc pentru asta.> Sperăm că îşi va reveni. Avea nişte simptome asemănătoare gripei. Pur şi simplu nu era bine. Avem un doctor care îl îngrijeşte şi când a fi în stare să plece, se va duce acasă", a declarat Szafnauer.

Din fericire pentru echipă, Hulkenberg se afla la Koln şi se pregătea să meargă la circuit pentru a comenta calificările la un post TV. 

Szafnauer spune că participarea la calificări a fost o mare provocare pentru german: "Era pe drum să vină aici, ca să lucreze pentru RTL. L-am sunat şi i-am spus: <Cât de departe eşti?> A fost o problemă uriaşă şi suntem recunoscători că s-a încadrat în regula de 107 la sută (n.r. - timpul necesar, raportat la locul I, pentru a putea concura), atât ne-am dorit, astfel încât să poată concura mâine. Are o maşină de curse decentă. A făcut câteva ture şi dacă ia un start bun, are şanse la puncte. Am făcut câteva modificări la maşină de când a condus-o ultima dată. A fost surprins de modificările pe care le-am făcut. A spus că maşina se simţea diferit din cauza asta. Trebuie să se obişnuiască cu ea."

Pentru că era în afara "bulei", Hulkenberg a trebuit să fie supus testului pentru coronavirus, iar rezultatul negativ a venit cu puţin timp înaintea startului calificărilor de sâmbătă.

Nico Hulkenberg a mai fost pe grilă în acest an pentru fosta Force India, în august, la Silverstone, când l-a înlocuit pe mexicanul Sergio Perez, bolnav de Covid-19. În prima cursă, germanul nu a putut lua startul din cauza unor probleme mecanice, iar în cea de-a doua a ocupat locul 7.

Cursa de la Nurburgring va începe la ora 15.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.