Naţionala de handbal feminin a României a fost felicitată, vineri seară, pe pagina oficială de Facebook a reprezentativei tricolore de fotbal, după succesul obţinut în primul meci de la turneul preolimpic de la Aarhus, chiar în faţa echipei gazdă, Danemarca, scor 32-25.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Felicitări fetelor din naţionala de handbal care au învins Danemarca, 32-25, în drumul spre Jocurile Olimpice de la Rio. ‪Hai România!”, se arată într-un mesaj postat pe pagina naţionalei de fotbal.

Naţionala de handbal feminin a României a învins, vineri seară, reprezentativa Danemarcei, cu scorul de 32-25 (19-13), în primul meci al tricolorelor de la turneul preolimpic 2, găzduit de Aarhus.

Tot vineri, în primul meci din cadrul turneului, Muntenegru a învins Uruguay, cu scorul de 34-19 (15-10), astfel că după prima zi, Muntenegru şi România au câte 2 puncte, iar învinsele sunt cu 0 puncte în clasament.

Sâmbătă sunt programate partidele România-Uruguay (ora 18.45) şi Danemarca-Muntenegru (21.00), iar duminică, în ultima zi a turneului, cele dintre Muntenegru-România (18.30) şi Danemarca-Uruguay (21.00).

În celelalte două turnee preolimpice au fost repartizate Franţa, Olanda, Japonia, Tunisia (la Metz), respectiv Polonia, Rusia, Suedia, Mexic (Astrakhan), meciurile fiind programate tot între 18-20 martie.

Primele două clasate la fiecare turneu vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Şase echipe sunt deja calificate la JO din această vară: Brazilia, Spania, Norvegia, Angola, Argentina şi Coreea de Sud.

Echipa de handbal feminin a României a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.

La ultima participare, în 2008, naţionala României a fost condusă de antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi, iar din lotul de atunci se mai regăsesc în echipa care luptă acum pentru calificarea la JO patru jucătoare: Florina Chintoan, Aurelia Brădeanu, Valentin Elisei Ardean şi Cristina Neagu.

În 2008, România a obţinut calificarea la JO tot în urma participării la un turneu preolimpic, găzduit de Bucureşti, şi câştigat de tricolore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.