Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher, va pilota un monopost Alfa Romeo (fostă Sauber), în antrenamentele libere ale Eifel Grand Prix de la Nurburgring, informează presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 21 de ani, Schumacher jr, component al echipei Prema Racing, este lider în campionatul Formula 2, anticamera Marelui Circ, cu două succese de etapă şi 191 de puncte acumulate în acest sezon şi cu patru curse rămase de disputat. El face parte din programul Ferrari de dezvoltare a carierei tinerilor piloţi.

La Nurburgring, Mick Schumacher va conduce maşina pilotată în acest sezon al F1 de italianul Antonio Giovinazzi.

Alţi doi piloţi din academia Ferrari, britanicul Callum Ilott (locul 2 în F2, cu 169 de puncte) şi rusul Robert Shwartzman (locul 5, cu 140 de puncte), vor avea şi ei ocazia să încerce monoposturi de Formula 1. Ilott o va face, tot la Nurburgring, în antrenamentele de vineri, cu un monopost Haas, iar Schwartzman, la 13 decembrie, la Abu Dhabi Grand Prix, la o echipă care va fi stabilită ulterior.

"Avem multă încredere în academia noastră, care şi-a dovedit deja valoarea cu Charles Leclerc, un pilot pe care Scuderia îşi va construi viitorul pe termen lung. Callum, Mick şi Robert şi-au dovedit deja valoarea în actualul sezon F2, iar aceste teste reprezintă un alt pas în pregătirea lor", a declarat Laurent Mekies, director sportiv Ferrari şi director al Ferrari Driver Academy.

"Sunt încântat să am această şansă în antrenamentele libere. Faptul de a avea şansa mea în Formula 1 în faţa compatrioţilor mei face ca acest moment să fie şi mai special. Aş dori să mulţumesc Alfa Romeo Racing şi Ferrari Driver Academy pentru că mi-au oferit această oportunitate de a <gusta> din nou Formula 1, la un an şi jumătate după testul nostru comun din Bahrain. În următoarele zece zile, mă voi pregăti să realizez cea mai bună performanţă posibilă pentru echipă şi să obţin nişte date valoroase pentru weekend", a spus Mick Schumacher.

Eifel Grand Prix va avea loc între 9 şi 11 octombrie. La Nurburgring vor putea asista 20.000 de spectatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.