Fostul internaţional Marius Niculae s-a alăturat campaniei de încurajare a vaccinării "Campioni pentru viaţă" şi a afirmat că vaccinarea este cea mai bună soluţie pentru a duce o viaţă normală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îi mulţumesc pe această cale ministrului şi celorlalţi care s-au alăturat acestei campanii, avem nevoie foarte mare să fim vaccinaţi, pentru că ne uităm la cei din vest. Când a început această pandemie, cei din vest nu aveau acest vaccin cum avem noi în aceste momente şi putem să reducem aceste cazuri şi numărul victimelor prin a ne vaccina, să fim responsabili. Ei au trecut prin aceste lucruri şi au acum o viaţă normală. (n.r. - despre vaccinarea în fotbal) În Franţa, 80 la sută dintre jucători sunt vaccinaţi, în Italia, la fel... Nu mai la noi, din nefericire, avem un număr foarte, foarte mic. Nu e de mirare că suntem în urmă şi la rezultate. Noi vrem să-i copiem pe cei din vest, să jucăm în campionate puternice, dar nu le copiem şi aceste lucruri pozitive din punctul meu de vedere, pentru că există o frustrare pentru un sportiv să nu te antrenezi două săptămâni, să stai închis într-un loc şi îţi pune în pericol forma sportivă. Se pot întâmpla situaţii neplăcute, pe care nu le dorim, ar trebui să fim responsabili dacă vrem să continuăm în normalitate, să ne vaccinăm, pentru că avem atâtea exemple în alte părţi care s-au vaccinat şi o duc bine-mersi", a declarat Niculae.

El a vorbit şi despre fosta lui echipă, Dinamo, aflată într-o situaţie foarte grea atât din punct de vedere sportiv, cât şi financiar.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Din nefericire, nici după această schimbare cu Mircea Rednic nu s-au îmbunătăţit lucrurile din punct de vedere al punctelor, pentru că se vede clar că din punct de vedere al fotbalului jocă cu totul şi cu totul altceva, dar fotbalul se joacă pe puncte, iar Dinamo se află într-o situaţie în care cred că nu s-a aflat vreodată în istoria sa. Şi aceste lucruri trebuie să ne dea de gândit. Dar eu consider că mai este timp, lucrurile se pot îndrepta după un cantonament de iarnă bine gândit şi bine pregătit, lucrurile vor sta diferit. (n.r. - despre acuzaţiile lui Ionuţ Lupescu la adresa lui Nicolae Badea) Nu ştiu despre aceste lucruri. OK, DDB-ul a salvat clubul anul trecut. Dacă nu exista această platformă prin care suporterii să facă aceste donaţii să ajute clubul, probabil că echipa de fotbal nu mai exista acum în Liga I. Într-adevăr, sunt dinamovişti şi vor binele clubului şi îşi doresc, dar la anumite lucruri şi la anumite funcţii trebuie să-i laşi pe cei care se pricep. Eu ştiu că au făcut un pas în spate şi i-au lăsat pe cei care sunt acum. Trăim o insolvenţă, în care există un preşedinte numit, domnul Mureşan, domnul Zăvălanu şi aşa mai departe, care nu ai cum să-i schimbi. Domnul Badea, probabil, dacă îşi dorea acest lucru (n.r. - să preia Dinamo) nu se mai ajungea aici, în acaestă insolvenţă şi atunci cumpăra clubul cu mult înainte să vină spaniolii. Când au fost acele declaraţii prin care domnul Negoiţă susţinea că îşi doreşte să vândă clubul, atunci era momentul ca domnul Badea să cumpere dacă îşi dorea acest lucru. Nu ştiu, poate s-a schimbat peste timp, dar ce ne interesează pe noi, ca dinamovişti, e situaţia actuală din clasament. În primul şi în primul rând, nu am trăit aşa ceva în istoria lui Dinamo. Cu toţi ne dorim să revenim acolo unde ne este lcoul, dar trebuie să fie şi linişte la acest nivel administrativ. Am avut discuţii (n.r. - să revină la Dinamo), existau conflicte de interese între ceeea ce fac eu la FRF ca director sportiv şi ceea ce îmi ofereau cei de la Dinamo, dar, da, am zis tot timpul că la mine e uşa deschisă şi, dacă pot ajuta, cu cea mai mare plăcere. Chiar şi în trecut am făcut-o, chiar dacă nu am apărut în faţă, ca dinamovist am ajutat clubul", a spus fostul internaţional.

Ministerul Tineretului şi Sportului, alături de ministrul şi campionul paralimpic Eduard Novak, ca iniţiatori, lansează campania media "Campioni pentru viaţă", cu scopul de a creşte gradul de conştientizare şi a îndemna populaţia la vaccinare, cu sprijinul celor mai valoroşi sportivi ai României. 

Până în prezent, s-au alăturat campaniei, alături de iniţiatori, sportivii Gabriela Szabo (atletism), Doina Melinte (atletism), Ana Maria Brânză (scrimă), Victor Hănescu (tenis de câmp), Eva Tofalvi (biatlon), Robert Glinţă (nataţie), Bernadette Szoc (tenis de masă), Marian Drăgulescu (gimnastică), Florin Bratu (fotbal), Lucian Sânmărtean (fotbal), Marius Niculae (fotbal), Alexandru Gordaş (rugby), Tudor Boldor (rugby), Constantin Pristăviţa (rugby) şi Vasile Bălan (rugby).

Numeroşi alţi mari sportivi şi-am manifestat deja intenţia de a se alătura campaniei “Campioni pentru viaţă” şi urmează să participe la înregistrarea mesajelor pe care doresc să le transmită: Elisabeta Lipă (canotaj), Camelia Potec (nataţie), Elizabeta Samara, (tenis de masă), Daniela Dodean Monteiro (tenis de masă), Adina Diaconu (tenis de masă), Ovidiu Ionescu (tenis de masă), Gina Gogean, (gimnastica), Nicoleta Ancuţa Bodnar (canotaj), Simona Genina Radiş (canotaj), Marius Vasile Cozmiuc (canotaj), Ciprian Tudosă (canotaj), Mihăiţă Vasile Ţigănescu (canotaj), Mugurel Vasile Semciuc (canotaj), Ştefan Constantin Berariu (canotaj), Cosmin Pascari (canotaj), Bogdan Lobonţ (fotbal), Simona Amânar (gimnastică), Adrian Şulcă (judo) şi Loredana Ohai (judo).

Promovarea campaniei se va derula în întregime cu titlu gratuit, atât din partea sportivilor, cât şi a platformelor media care se vor alătura acestui demers.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.