Multiplul campion mondial la motociclism viteză Marc Marquez a căzut la un antrenament off-road, a suferit o comoţie cerebrală şi nu va participa, în week-end-ul care urmează, la Algarve Grand Prix de la Portimao, penultima etapă a Campionatului Mondial de MotoGP, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sâmbăta trecută, în timp ce se pregătea pentru Marele Premiu al regiunii Algarve cu una dintre sesiunile sale standard de antrenamente off-road, Marc Marquez a căzut şi a suferit o uşoară comoţie cerebrală. După câteva zile de odihnă acasă şi văzând că încă nu se simte bine, astăzi (n.r. - marţi), Marquez a efectuat un control medical. Ca măsură de precauţie, Marquez nu va participa la Algarve Grand Prix, week-end-ul viitor", a precizat echipa spaniolului, Honda.

Această situaţie este una nefericită pentru sportivul care a dominat, deceniul trecut, competiţia regină a motociclismului viteză.

În vârstă de 28 de ani, Marquez, de şase ori campion mondial la MotoGP, a ratat sezonul 2020 după ce a căzut în prima etapă şi a suferit o fractură de humerus drept, la 19 iulie. De atunci, el a fost operat de trei ori şi cu greu a revenit la forma care l-a consacrat.

Pilotul spaniol a intrat în competiţie abia în etapa a treia a actualei ediţii a CM de MotoGP, a câştigat, la 20 iunie, MP al Germaniei, primul său succes după 17 luni, şi a devenit, în ultimele patru curse, protagonistul din trecut, cu un loc 2, un loc 4 şi două victorii consecutive, la Austin şi la Misano.

Lui Marquez îi mai rămâne o etapă să-şi arate valoarea anul acesta, la Valencia, la 14 noiembrie. El este acum pe locul 6 în clasamentul piloţilor, cu 142 de puncte, la 125 de puncte de francezul Fabio Quartararo, deja campion mondial în 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.