FR Baschet a anunţat, luni, în urma şedinţei de Consiliu Director, formatul Ligii Naţionale masculine, care va debuta în 30 octombrie. Liga Naţională feminină se va derula, începând cu 22 noiembrie. Ambele competiţii se vor desfăşura sub formă de turnee în faza tur a sezonului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La masculin, echipele vor juca fiecare cu fiecare, de două ori (26 de etape), iar meciurile vor fi arondate în turnee, care vor avea loc în oraşe cu două săli omologate. Potrivit FRB, nu va avea loc tragere la sorţi, ci se va folosi Tabela Berger, pe baza clasamentului din momentul întreruperii Ligii Naţionale, în luna martie.

Cele patru turnee sunt preconizate a se disputa între 30 octombrie – 2 noiembrie (3 etape), 12-15 noiembrie (3), 10-13 decembrie (3), 28-29 decembrie (2) şi 9-10 ianuarie 2021 (2).

Returul sezonului regulat, fără o decizie luată privind sistemul (turnee sau etape săptămânale), ar urma să înceapă în 16 ianuarie.

FRB mai preconizează ca faza play-off să aibă loc în sistemul ”cel mai bun din trei partide”, în sferturi, respectiv din cinci partide în semifinale şi finale, între 9 mai – 16 iunie.

Până la debutul Ligii Naţionale, 13 echipe vor lua startul în Cupa României, între 17-22 octombrie.

La feminin, vor lua startul 12 echipe şi vor evolua în acelaşi sistem. Primul turneu va avea loc între 22-24 noiembrie, iar în retur meciurile vor avea loc între 9 ianuarie – 24 aprilie 2021, cu turnee sau etape săptămânale, dacă evoluţia pandemiei va permite, urmate de faza play-off.

Tot în şedinţa Consiliului Director au fost aprobate şi baremele pentru arbitri şi comisari FRB, după cum urmează: la masculin, sume brute – 858 lei pentru arbitri şi 646 pentru comisari; la feminin, sume brute – 287 lei pentru arbitri şi 216 lei pentru comisari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.