La meciul Craoaţia - Franţa, programat, miercuri, de la ora 21.45, în Divizia A a Ligii Naţiunilor, vor putea asista 7.000 de spectatori, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia Comitetului Executiv al Federaţiei Croate de Fotbal, luată cu acordul autorităţilor, de a permite publicului să aibă acces la acest meci este în conformitate cu recomandările recente ale UEFA. De la 1 octombrie, partidele se pot disputa cu spectatori pe stadioane, cu un grad de ocupare de până la 30 la sută din capacitatea totală a tribunelor.

Regula de 30 la sută se poate aplica şi pentru primele partide din grupele Ligii Campionilor, care vor avea loc săptămâna viitoare. 

"Desigur, este un avantaj să ai spectatori acasă. E bine pentru croaţi. Sper că toate deciziile au fost luate ţinând cont de riscurile sanitare. Cunoaştem situaţia franceză, care este problematică", a reacţionat Didier Deschamps.

Franţa a jucat deja patru jocuri fără spectatori, de la începutul lunii septembrie: mai întâi în Suedia (1-0), apoi împotriva Croaţiei (4-2), Ucrainei (7-1) şi Portugaliei (0-0), la Saint-Denis.

Europa de Est, mai puţin lovită de primul val al pandemiei de coronavirus, în primăvară, se confruntă cu o creştere accentuată a numărului de cazuri Covid-19 în această toamnă. Însă Croaţia, o ţară de patru milioane de locuitori, rămâne mult mai puţin afectată decât Franţa, chiar dacă tocmai a înregistrat un nou vârf al numărului de contaminări pe parcursul a 24 de ore, la 8 octombrie, de 542 de cazuri declarate (20.993 în total din debutul crizei). În total, 330 de persoane au murit în Croaţia de la începutul anului din cauza noului coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.