Fotbalistul galez Gareth Bale a anunţat, luni, că se retrage din activitate la doar 33 de ani. Este finalul unei cariere impresionante, în cursul căreia a câştigat de cinci ori Liga Campionilor cu Real Madrid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„După o analiză atentă, îmi anunţ retragerea imediată de la echipa mea de club şi din fotbalul internaţional. Mă simt incredibil de norocos că mi-am realizat visul de a practica sportul pe care-l iubesc.”, a afirmat căpitanul reprezentativei Ţării Galilor.

Cariera în club a starului născut la Cardiff l-a purtat de la Southampton la Tottenham Hotspur şi Real Madrid înainte de a se trece la Los Angeles.

Cu Ţara Galilor, el a ajuns la Euro 2016 şi 2020, dar şi la Cupa Mondială din Qatar, prima participare a galezilor după 1958.

„Fotbalul mi-a oferit cu adevărat unele dintre cele mai bune momente din viaţa mea. Au fost cele mai bune momente într-o carieră de 17 ani, care vor fi imposibil de reprodus, indiferent de ce îmi rezervă următorul capitol al vieţii mele”, a adăugat Bale.

El a câştigat de cinci ori Liga Campionilor cu Real Madrd, (2014, 2016, 2017, 2018 şi 2022) şi de trei ori campionatul Spaniei (2017, 2020 şi 2022).

Internaţionalul galez a purtat tricoul naţionalei sale de 111 ori şi a marcat 40 de goluri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.