Mijlocaşul german Joshua Kimmich a catalogat drept "absolut rasist" un sondaj şi concluziile acestuia potrivit cărora unul din cinci conaţionali ai săi ar prefera mai mulţi jucători albi în echipa naţională, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sondajul efectuat pe un eşantion de 1.304 participanţi aleşi aleatoriu a fost comandat pentru documentarul "Unitate, justiţie şi diversitate" al postului naţional de televiziune ARD, care va fi difuzat miercuri. Aproximativ 21% dintre cei intervievaţi au declarat că ar prefera ca mai mulţi jucători albi să joace pentru Germania.

"Oricine a crescut cu fotbalul ştie că este un nonsens absolut. Fotbalul, în special, este un bun exemplu despre cum poţi uni naţiuni diferite, culori diferite ale pielii şi religii diferite", a declarat sâmbătă Kimmich. "Despre asta este vorba în echipa noastră. Mi-ar lipsi o mulţime de jucători dacă nu ar fi aici. Acest lucru este absolut rasist şi nu-şi are locul în vestiarul nostru".

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Kimmich a vorbit la Herzogenaurach, unde Germania efectuează un stagiu de pregătire pentru viitorul Campionat European. Lotul de 27 de jucători este mixt şi include şi fotbalişti de culoare.

"Când te gândeşti că suntem pe cale să găzduim un Campionat European acasă, este absurd să pui o astfel de întrebare când scopul este de fapt să unim întreaga ţară", a spus Kimmich. "Este vorba despre a realiza lucruri măreţe împreună. Ca echipă, încercăm să îi convingem pe toţi cei din Germania să ne susţină".

Germania se pregăteşte pentru Euro 2024 cu meciuri amicale împotriva Ucrainei, luni, la Nürnberg, şi Greciei, patru zile mai târziu, la Mönchengladbach.

Ţara gazdă începe turneul final la 14 iunie împotriva Scoţiei, la Munchen. Apoi va juca împotriva Ungariei la Stuttgart în 19 iunie şi împotriva Elveţiei la Frankfurt în 23 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.