Atacantul echipei Germaniei Kai Havertz a declarat, după ce nationalmannschaft a devenit prima formaţie care şi-a asigurat biletele pentru Qatar, că următorul obiectiv al său şi al coechipierilor lui este titlul mondial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Această calificare timpurie ne va consolida încrederea în noi. Evident, acum vrem să fim campioni mondiali", a declarat jucătorul, potrivit lequipe.fr.

"Pentru a ne întoarce la cel mai înalt nivel din lume, mai avem de lucru. Există o mulţime de lucruri pe care trebuie să le facem mai bine. Avem calităţile, este de necontestat. Dar, în mod colectiv, trebuie să continuăm să lucrăm şi să transpirăm pe toţi împreună", a spus, la rândul său, mijlocaşul Leon Goretzka.

Germania a bifat, luni, la Skopje, a cincea victorie din tot atâtea meciuri de la preluarea conducerii tehnice a primei reprezentative de către antrenorul Hansi Flick.

"Ne-am calificat rapid, cu cinci victorii în acest sezon. În ceea ce priveşte starea de spirit, trebuie să-mi felicit echipa în această seară. În prima repriză, ne-a lipsit un pic de precizie, dar apoi am marcat primul gol şi am continuat. Am văzut în a doua jumătate determinarea care a lipsit puţin în prima repriză", a spus Flick.

În etapa a VIII-a, în care se află şi România, Germania şi-a asigurat calificarea la Cupa Mondială din 2022 după victoria de la Skopje, scor 4-0, cu Macedonia de Nord.

Au marcat: Havertz '60, T. Werner '70, '73, Musiala '83.

Clasamentul grupei este următorul: Germania - 21 puncte, România - 13 puncte, Macedonia de Nord - 12 puncte, Armenia - 12 puncte, Islanda - 8 puncte, Liechtenstein - un punct.

Germania mai are de jucat cu Liechtenstein, acasă, la 11 noiembrie, şi în Armenia, la 14 noiembrie.

În ultimele două etape al grupei, România va evolua, acasă, cu Islanda, la 11 noiembrie, şi cu Liechtenstein, în deplasare, la 14 noiembrie.

Celelalte două partide rămase de disputat sunt Armenia - Macedonia de Nord (11 noiembrie) şi Macedonia de Nord - Islanda (14 noiembrie).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.