Portarul echipei FC Porto Iker Casillas intenţioenază să candideze la preşedinţia Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), a anunţat postul de radio Cadena Ser.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 38 de ani, portarul ar fi informat Consiliul Superior al Sportului de intenţia sa. Casillas ar fi susţinut la preşedinţia RFEF de liga profesionistă spaniolă, LaLiga, condusă de Javier Tebas, dar şi de asociaţia fotbaliştilor spanioli (AFE), condusă de David Aganzo.

Însă, dacă va candida, el va avea un oponent puternic, în persoana actualului preşedinte al RFEF, Luis Rubiales, în funcţie din mai 2018.

Alegerile ar urma să aibă loc în toamna acestui an, dar Rubiales a cerut ca scrutinul să se desfăşoare înaintea Euro-2020.

La 1 mai 2019, Iker Casillas a suferit un infarct miocardic la antrenament, el fiind transportat la spital. După ce a părăsit spitalul, portarul a revenit în lotul echipei FC Porto, însă nu a mai jucat niciun meci. El mai are contract cu gruparea portugheză până la finalul actualului sezon.

În cariera lui, Casillas a mai evoluat la Real Madrid. Portarul are 167 de selecţii la echipa naţională, un record în Spania, fiind campion mondial în 2010 şi campion european în 2008 şi 2012.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.