Preşedintele CS Dinamo, George Cosac, a anunţat că gruparea bucureşteană va ataca în instanţă decizia Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal cu privire la limitarea numărului de jucători extracomunitari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu sunt de acord cu decizia FRH. Ce vină au extracomunitarii noştri că sunt cei mai buni, sau că joacă la cea mai bună echipă din ultimii patru ani din România? Am uitat că până să intrăm în Comunitatea europeană noi, esticii, eram umiliţi la graniţa vesticilor de câte un soldat sau un subofiţer? Am uitat cum eram controlaţi şi trataţi ca nişte cetăţeni de mâna a doua doar pentru neşansa de a ne naşte dincolo de graniţă? Ce facem noi azi? Oprim şansa de exprimare a celor ce vin de pe alte continente? Facem greşelile altora? Dacă interzicerea jucătorilor extracomunitari era strict în beneficiul jucătorilor români aş fi fost un susţinător al ideii, pentru că mă consider un patriot. Dar din punctul meu de vedere această regulă nedreptăţeşte strict jucătorii extracomunitari, deoarece o echipă poate avea câţi comunitari doreşte. Deci, jucătorii români tot prin valoare îşi vor găsi locurile în echipă. Astăzi, economia României şi forţa financiară a cluburilor nu permit legitimarea sportivilor - bărbaţi, pentru că există o diferenţă faţă de competiţia feminină - din ţările cu handbal dezvoltat din Europa. Câţi sportivi de lot naţional avem legitimaţi în România din ţări precum Germania, Franţa, Danemarca, Spania sau Norvegia? Aproape zero!

Azi, Saeid Heidarirad, Mousavi, Missaoui, Bannour, Alouini, Shebib, Nantes sau Zulfic au devenit idoli pentru sute de copii care practică handbalul şi au făcut ca mulţi care nu mai deschideau televizorul pentru a urmări un meci de handbal masculin să aştepte cu nerăbdare meciurile echipei Dinamo. Ce facem azi? Îi trimitem acasă şi în schimbul lor să transferăm jucători comunitari la preţuri mult mai mari şi valoare mult mai mică.

Visul nostru, al întregii suflări dinamoviste, este să putem realiza performanţele echipei feminine CSM Bucureşti. Suntem pe drumul cel bun, dar departe de realizarea dezideratelor. Departe, pentru că bugetele între handbalul feminin şi cel masculin diferă foarte mult. Cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, primeşte numai 15% din cât câştigă Mikkel Hansen de la PSG. O totală nedreptate!

Sunt lângă echipa de handbal de foarte mulţi ani, din perioada în care îţi desfăşura activitatea în pribegie, la Braşov sau Călăraşi. Am fost onorat să devin preşedintele clubului la finele anului 2015, când echipa de handbal îşi dorea să redevină campioană după o pauză de zece ani, dar având bugetul asigurat doar până la începutul returului. Mă consider un norocos pentru că în 2016 echipa a câştigat primul titlu după acea pauză, urmând să deţină supremaţia pentru următorii patru ani. Rezultatele s-au realizat în condiţiile în care am crescut bugetul cu 500% până în ziua de azi. Sigur, această performanţă este în primul rând rodul jucătorilor, antrenorilor, conducătorilor echipei, dar şi al suporterilor noştri, care de fiecare dată au fost al optulea jucător, indiferent că am jucat acasă, sau în deplasare.

Cu siguranţă, nu vom renunţa să luptăm împotriva acestei decizii injuste, ce ne afectează şi vom merge să ne găsim dreptatea în instanţă, atacând decizia Consiliului de administraţie al FRH.

La final, un mesaj pentru întreaga familie dinamovistă. Suntem în cel mai frumos moment al handbalului nostru din ultimii 30 de ani, cu un vârf al peformanţei neatins de nicio echipă masculină românească. Trebuie să rămânem uniţi şi să ducem acest proiect mai departe, la fel de performant, indiferent de câte legi şi reguli vor impune unii sau alţii doar pentru a ne pune frână”, se arată într-un comunicat semnat de George Cosac.

În 25 februarie, Consiliul de Administraţie al FRH a decis, potrivit frh.ro în urma solicitărilor transmise de cluburile din Liga Naţională masculin, ca “numărul de legitimaţi la fiecare echipă să conţină maxim 3 extracomunitari”.

Miercuri, la invitaţia ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a avut loc o întâlnire la MTS între preşedintele CS Dinamo, George Cosac, şi preşedintele FR de Handbal, Alexandru Dedu, pe marginea recentei deciziei FRH privind criteriile de eligibilitate a jucătorilor străini în campionatul masculin de handbal, începând cu sezonul 2020-2021.

Potrivit digisport.ro, Alexandru Dedu a declarat joi că nu se va schimba nimic şi a răspuns că decizia CA este una în folosul handbalului românesc, el precizând şi că în afară de Dinamo nimeni nu a spus că are vreo problemă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.