Fostul internaţional sârb Nenad Kovacevici, care a evoluat şi la UTA Arad, a fost condamnat, marţi, de tribunalul corecţional din Nimes la 12 luni de închisoare, din care şase luni cu suspendare, şi la plata unei amenzi de 30.000 de euro, pentru fraudarea cu peste 113.000 de euro a agenţiei franceze de ocupare a forţei de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul fotbalist profesionist, care nu a fost prezent la şedinţa instanţei şi nu a fost reprezentat de un avocat, va trebui să ramburseze instituţiei publice 113.748 de euro împreună cu complicea sa, condamnată şi ea, pentru că i-a furnizat certificate de cazare false.

"El a fost găsit vinovat că a primit ajutoare de şomaj când nu mai era pe teritoriul francez şi că a evoluat şi a cumulat această asigurare de şomaj în Franţa cu salariul de jucător în Serbia", a declarat preşedintele instanţei, Jean-Pierre Bandiera.

Acuzaţiile împotriva jucătorului profesionist vizează perioada iulie 2015 - decembrie 2016, după ruperea contractului cu Olympique Nimes, în 2015.

Procurorii au cerut 18 luni de închisoare, din care şase cu suspendare, şi 15.000 de euro amendă pentru fostul jucător, în acest caz. Kovacevici poate face apel în zece zile la această sentinţă.

Kovacevici, 39 de ani, 25 de selecţii la naţionala Serbiei, a mai jucat în cariera lui la echipe ca Steaua Roşie Belgrad, Lens, FC Baku şi FC Zemun. În prima parte a anului 2013, el a evoluat la UTA Arad în Liga a II-a.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.