FIFA a condamnat cu tărie, într-un comunicat, incidentele dintre fanii maghiari şi poliţia britanică, petrecute, marţi, la meciul Anglia - Ungaria (scor 1-1), din etapa a VIII-a a Grupei I a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, întâlnire desfăşurată pe Stadionul Wembley.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"FIFA examinează rapoartele despre evenimentele serii pentru a determina răspunsul cel mai potrivit posibil. (...) FIFA manifestă în mod clar toleranţă zero în faţa unui astfel de comportament intolerabil în lumea fotbalului", se arată în comunicat.

La începutul meciului, poliţia britanică a trebuit să intervină în sectorul vizitatorilor pentru a reţine un suporter maghiar suspectat că a proferat insulte rasiste la adresa unui steward, moment care a dat startul unui conflict între fanii oaspeţi şi forţele de ordine în tribună.

Luna trecută, la Budapesta, în prima manşă, jucătorii englezi Jude Bellingham şi Raheem Sterling au fost ţinta unor scandări rasiste la partida încheiată cu victoria Angliei, scor 4-0. Federaţia ungară a fost amendată cu 200.000 de franci elveţieni (186.500 de euro) şi echipa naţională a fost obligată să dispute două meciuri cu porţile închise, dintre care unul cu suspendare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.