Jucătoarea britanică Emma Răducanu, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-2, 6-1, de Marta Kostiuk din Ucraina, locul 55 WTA şi cap de serie numărul 6, în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Transylvania Open de la Cluj Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kostiuk a servit excelent în partida de vineri, s-a mişcat foarte bine, acoperind tot terenul, s-a apărat atent şi a obţinut o victorie meritată, în faţa unei jucătoare care a greşit mult şi a părut total lipsită de concentrare la această partidă. Tenisul "şampanie" al tinerei sportive din Marea Britanie s-a "vărsat" în serii lungi de greşeli neforţate (41 faţă de 16, Kostiuk, 12-12, la lovituri câştigătoare). Răducanu ratează, astfel, o aşteptată întâlnire cu Simona Halep.

În primul set, încheiat după 30 de minute, Kostiuk a făcut break-uri în primul şi al şaptelea ghem, impunându-se cu 6-2.

Setul secund a fost şi mai dezechlibrat, Răducanu obţinând doar un ghem, la 0-2, şi înclinându-se după doar 57 de minute.

Kostiuk va evolua, sâmbătă, nu înainte de ora 17.00, în penultimul act, cu Simona Halep, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 1. Cele două jucătoare s-au întâlnit de curând, la Indian Wells, în turul al doilea, când românca s-a impus cu scorul de 7-6 (2), 6-1.

În cealaltă semifinală vor juca Anett Kontaveit din Estonia, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 2, şi suedeza Rebecca Peterson, locul 99 WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.