Căpitanul echipei Spaniei, Ivana Andres, a prezentat scuze, luni, după ce o înregistrare video în care colegele sale de echipă se amuzau în timp ce încercau să facă haka a stârnit indignare în Noua Zeelandă, înainte de Cupa Mondială feminină, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătoarele au fost acuzate de lipsă de respect faţă de cultura maori.

Andres a prezentat scuze tribului local Rangitane la o ceremonie tradiţională de primire a oaspeţilor.

"Suntem doar de câteva zile în Aotearoa Noua Zeelandă şi mai avem multe de învăţat despre această cultură", a spus ea în spaniolă, presa locală oferind o traducere.

Fundaşul central al echipei Real Madrid a cerut "iertare pentru greşeli".  Ea i-a oferit tribului un tricou al Spaniei.

Un purtător de cuvânt al Rangitane a declarat reporterilor că ceea ce s-a întâmplat la ceremonie "a fost un deznodământ foarte bun".

"Cuvintele lor au venit din inimă şi a existat o recunoaştere a faptului că au înţeles că haka este ceva foarte preţios, nu doar pentru Maori, ci pentru toată Aotearoa".

Spania joacă meciurile din Grupa C a CM în Noua Zeelandă, deschizându-şi campania vineri, când va întâlni Costa Rica la Wellington, înainte de a înfrunta Zambia şi Japonia.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.