Diaa Sabia a devenit primul fotbalist israelian care a fost transferat într-un campionat dintr-o ţară arabă, după ce a semnat, duminică, cu Al Nasr Dubai, în urma normalizării relaţiilor dintre Emiratele Arabe Unite şi Israel, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mijlocaşului de 28 de ani a fost achiziţionat de la clubul chinez Guangzhou R&F. Într-un comunicat, Al-Nasr a confirmat transferul, estimat la trei milioane de dolari (2,5 milioane de euro). 

Un videoclip cu jucătorul care poartă numărul 9, realizat pe stadionul Al-Maktoum, a fost postat pe contul de Twitter al clubului din Dubai.

Emiratele şi Israelul au semnat un acord, la 15 septembrie, pentru a-şi normaliza relaţiile, într-o ceremonie la Casa Albă. Şi Bahrainul a semnat un acord similar cu statul evreu.

De origine palestiniană, Diaa Sabia s-a născut în oraşul arab Majd al-Krum din nordul Israelului. A jucat prima dată la clubul Beitar Nes Tubruk, apoi s-a alăturat formaţiei Maccabi Tel-Aviv, în 2012. A mai evoluat la diferite cluburi, Hapoel Beer-Sheva, Bnei Sakhnin şi Maccabi Petah Tikva, înainte de a semna, în 2014, cu Maccabi Netanya, pentru 2,5 milioane de euro.

La Netanya, el a marcat 50 de goluri în 111 meciuri disputate în diferite competiţii, inclusiv 24 de goluri în sezonul 2018, înainte de a fi chemat la echipa naţională.

Sabia a revenit, în 2018, la Hapoel Beer-Sheva. 

Transferul său la clubul Guangzhou R&F s-a făcut, în ianuarie 2019, pentru cinci milioane de euro, devenind cel mai scump fotbalist israelian din istorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.