Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, consideră că FCSB nu trebuie să se plângă de arbitrajul din derbi, în condiţiile în care formaţia bucureşteană nu a tras niciun şut la poartă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"E o victorie obţinută pe final, dar este o victorie meritată. Ocaziile le-am avut noi, fazele mai importante le-am avut noi. Nu ţin minute niciun şut al Stelei pe spaţiul porţii, nu cred că au avut, m-am uitat şi la statistici. FCSB era echipa cea mai în formă, în ultimele şapte deplasări a câştigat şapte meciuri, în ultimul timp era cea mai bună ehipă, în afară de meciul cu Astra, nu pierduse. În campionat era cea mai bună echipă. Ştiam valoarea lor, i-am văzut în toate meciurile amicale. Ne-am adaptat repede la teren, terenul nu a fost foarte bun. Ne-am antrenat pe teren toată săptămâna pentru că nu am avut unde să facem antrenament, toate terenurile erau îngheţate. Eu cred că e o victorie meritată, fără dubii şi nimeni nu are ce să zică. Este doar primul meci, mie îmi era frică, nu i-am văzut prea concentraţi în această săptămână, nici la meciurile amicale cred că nu am avut o evoluţie foarte bună. În schimb, FCSB a jucat foarte bine în amicale, am văzut toate meciurile şi mă îngrijora posesia lor şi felul cum joacă între linii. Am reuşit să facem un presing avansat, aşa am dat şi golul, când Ciprian a făcut presing şi Planici a luat roşu. Tot timpul am încercat să stăm cât mai sus, pentru că dacă îi lăsam să joace era foarte greu. Au putut să joace băieţii şi mă bucur foarte mult pentru că e o victorie foarte importantă, pentru noi, pentru moral. Burcă zici că joacă de-o viaţă acolo (n.r. - în partea dreaptă a apărării). Nici nu mă aşteptam să joace aşa bine, a driblat a centrat, s-a apărat excelent, e un atlet şi sunt fericit că am avut această inspiraţie să nu apelez la alt jucător. Mi-era puţin teamă pentru că nu a jucat de mult timp în acea poziţie, să joace împotriva lui Coman, care e probabil cel mai bun jucător din campionat. Latovlevici (n.r. - aflat în tribună)? Acum am auzit, că mi-aţi spus de el. Nu am vorbit cu Latovlevici, nici nu ştiu unde e, ce mai face. Vedem, ne interesează orice jucător bun. Acum mi-aţi dat o idee. Mai ai curajul să vorbeşi? (n.r. - de arbitraj). Ce le-a făcut Kovacs, le-a băgat mingea în poartă? Dacă era galben, care era diferenţa? Cred că mai clar ca ăla nu se poate. Putea să dea şi penalti, putea să dea şi roşu, putea să dea şi galben. La intensitatea faultului era clar de roşu. Nu neapărat că Deac scăpa spre poartă sau nu. Dar dacă şi după meciul ăsta, în care nu ai niciun şut la poartă, mai vorbeşti de arbitrii, mi se pare penibil. Dacă şi Susici era bine, aveam o viaţă grea să aleg dintre cei patru fundaşi centrali. Inspiraţia a fost că Burcă a trecut în dreapta şi Vinicicus, care la meciurile importante jaocă foarte bine... Poate e cel mai bun fundaş central străin din ultmii trei ani care a fost în România, împreună cu Planici şi cu Kevin Boli. A marcat un gol foarte important şi a avut fler de brazilian. Am competiţie pe toate posturile, asta îmi doresc mereu", a declarat Petrescu, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

El a vorbit şi despre meciul cu FC Sevilla, din 16-imile Ligii Europa, subliniind că echipa va fi total schimbată: "Singura problemă la meciul cu Sevilla este că nu pot să folosesc echipa pe care o voi folosi la acea partidă din cauza acestei reguli <under 21>.  Nu pot să pregătesc meciul cu Sevilla din cauza regulii <under 21>. Echipa va fi total schimbată. Când joci în Europa, toţi jucătorii vor fi peste 21 de ani.  Am pierdut foarte mulţi jucători de pe listă, pe Paşcanu, pe Butean, pe Culio, acum şi pe Susici şi portarul şi nu mai putem pune decât un portar şi doi-trei jucători de câmp pe lista pentru Europa. Este mult mai scurtă şi soluţiile nu sunt atât de multe ca în campionat".

Formaţia CFR Cluj a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa FCSB, într-un meci din etapa a XXIII-a a Ligii I, în care de la oaspeţi a fost eliminat Bogdan Planic.

Golul a fost marcat de Vinicius, în minutul 79, cu un şut din afara careului, după o lovitură liberă. Cu două minute mai devreme (’77), de la FCSB a fost eliminat Planici pentru o intervenţie dură la Deac, considerată a fi fost făcută în postura de ultim apărător.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.