Echipa de baschet masculin CSM Oradea a învins marţi, pe teren propriu, formaţia BCMU Piteşti, scor 78-54 (43-31), în primul meci din cinci programate în semifinalele Ligii Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai partidei au fost Broussard 22 puncte, pentru gazde, respectiv Bishop 18, pentru BCMU Piteşti.

Meciul al doilea va avea loc joi, după care seria se mută cu două partide la Piteşti şi un eventual decisiv, din nou la Oradea, în 5 iunie.

În cealaltă semifinală, U BT Cluj conduce pe CSO Voluntari, cu 1-0 la general, după victoria de luni, scor 88-83, şi cu partida a doua programată miercuri. Seria se va muta la Voluntari, iar un eventual decisiv va avea loc la BT Arena, în 5 iunie.

Echipa care adună trei victorii se califică în finala Ligii Naţionale, în care se va juca în acelaşi sistem, la datele 9 şi 11 iunie, la formaţia mai bine clasată, 15 şi 17 iunie, la cea mai slab clasată, respectiv 20 iunie, din nou pe terenul primelor gazde.

Pentru medalia de bronz vor juca învinsele din semifinale, în sistemul ”cel mai bun din trei meciuri”, în 9, 12 şi 15 iunie.

În sezonul anterior, titlul naţional nu a fost decernat din motive pandemice, după ”îngheţarea” campionatului, iar la acel moment lider era U BT Cluj.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.