Managementul Televiziunii Române a dispus demararea unei proceduri de control intern prin care va fi verificat modul de achiziţie de către Societatea Română de Televiziune (SRTv) a tuturor evenimentelor sportive din ultimii 9 ani, se arată într-un comunicat transmis, joi, de TVR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Demersul a fost iniţiat în urma semnalării mai multor situaţii în care reprezentanţii SRTv din cadrul Departamentului Sport, responsabili cu negocierea şi achiziţionarea drepturilor tv, ar fi refuzat contractarea unor competiţii sportive ofertate de European Broadcasting Union (EBU), pentru ca, ulterior, să le cumpere de la operatori privaţi din România cu sume mult mai mari decât cele iniţiale.

Concret, un raport de audit realizat de Compartimentul Audit Intern a relevat o serie de  probleme privind achiziţiile sportive realizate de vechile conduceri ale Departamentului Sport al SRTv. Astfel, managementul SRTv a aprobat demararea unui control legat de derularea tuturor proceselor, negocierilor şi încheierii/neîncheierii contractelor de achiziţii de drepturi sportive, interne şi externe, din perioada 2014 - 2023, se arată în comuncat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.