Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a anunţat luna august ca termen pentru încheierea competiiilor Liga Campionilor şi Liga Europa, aflate acum cel puţin în faza optimilor de finală, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Iulie-august mi se pare a fi o perioadă favorabilă pentru a încheia competiţiile noastre europene. Pe de altă parte, încheierea acestor competiţii în septembrie şi octombrie ar fi fără îndoială prea târziu", a declarat el, într-un interviu prin Skype acordat canalului german ZDF.

Totodată, Ceferin a recunoscut faptul că sezonul va fi oprit defintiv dacă autorităţile din statele europene nu vor permite reluarea meciurilor.

"Această situaţie sanitară este nemaiîntâlnită, este o situaţie specială care trebuie să ne conducă la a fi cât mai flexibili posibil cu referire la datele şi orele meciurilor. Dacă se va calma criza, vom putea începe să jucăm mai devreme. Câte un meci pentru sferturi şi semifinale... E o posibilitate, pe teren neutru. Organizarea unui Final Four sau Final Eight reprezintă acum nici mai mult nici mai puţin decât o opţiune. Dacă politicul ne va împiedica să jucăm din nou, nu vom avea altă alegere decât să punem punct acestui sezon", a arătat slovenul.

El a precizat că regulamentul fair-play-ului financiar a fost abandonat în această perioadă, deoarece cluburile nu mai pot să-l respecte de la începutul pandemiei de coronavirus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.