Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, că FRF şi-a manifestat disponibilitatea de a lucra cu ANAF, subliniind că dacă Ministerul de Finanţe şi-ar fi digitalizat serviciile, nici n-ar fi fost nevoie de un control. De asemenea, Burleanu a afirmat că ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, trebuie să înţeleagă că FRF nu este o instituţie publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne-am manifestat din primul moment disponiblitatea de la lucra cu ANAF. Din 2014, FRF a trecut în fiecare an prin controale, fără probleme. orice acţiune este puternic simplificată, deoarece am digitalizat sistemul. Avem proceduri interne pentru achiziţii. Lucrăm cu o companie din Top 4. Dacă Ministerul de Finanţe şi-ar fi digitalizat serviciile, nici n-ar fi fost nevoie astăzi de un control. Sunt şi părţi bune după aceste verificări. Ministrul de Finanţe va înţelege că FRF nu este o instituţie publică, aşa cum tot a insistat în numeroase rânduri, punând federaţia la un loc cu primării sau consilii judeţene. Se va vedea care e contribuţia Federaţiei la FRF. În 2019, FRF a contribuit cu nu mai puţin de 13 milioane  de lei. Am primit 0 lei sprijin înapoi. Totodată, indirect, fotbalul românesc contribuie la bugetul de stat cu 750 de milioane de euro anual, conform unui studiu al Uniunii Europene. Solicit public ministrului de Finanţe să includă sportul în planul naţional de Relansare şi Rezilienţă", a declarat Burleanu, într-o conferinţă de presă.

”Am considerat că este un control de rutină. Ni s-au solicitat foarte multe documente, dar după cum vă spuneam, astăzi la FRF, este foarte uşor să verifici absolut totul. FRF nu a fost niciodată din 2015 într-o situaţie financiară dificilă. Asta ca urmare a unui management excelent şi a unei absorbţii din mediul privat. Vom termina acest an pe un excedent financiar de peste 1 milion de euro şi cu rezerve financiare pentru anul viitor de peste 5-6 milioane de euro. Nu cred că FRF este vânată politic. Niciodată nu voi considera că a fost o comandă politică, ci doar un exerciţiu de imagine. Eu mi-aş fi dorit să nu fim puşi în categoria instituţiilor publice, pentru că ministrul a introdus eronat FRF în această categorie. În tot acest context, cred că se va înţelege că noi nu primim fonduri de la statul român", a mai spus Burleanu.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, săptămâna trecută, că în 17 noiembrie echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal.

"În 17.11.2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public", a declarat Cîţu.

"În acest moment, se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat, îl vom face public", a mai spus Florin Cîţu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.