UEFA a delegat în premieră o brigadă feminină, din Ucraina, la un meci al României, cel cu Liechtenstein, din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, informează FRF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Katerina Monzul va fi la centru, iar Marina Striletska şi Svitlana Gruşo arbitri-asistenţi. Al patrulea oficial va fi Liudmila Telbuh.

Monzul are 40 de ani, este originară din Harkov şi licenţiată în arhitectură şi planificare urbanistică. În noiembrie 2020, ea a condus brigada feminină de la San Marino – Gibraltar, partidă din Liga Naţiunilor, primul meci internaţional cu caracter oficial având femei arbitru. Din 2016, Mozul arbitrează în prima ligă masculină din Ucraina, fiind prima femeie-arbitru din istoria competiţiei. Ea este arbitru FIFA din 2004, a condus finala Ligii Campionilor în fotbalul feminin în 2014, an în care a fost votată de IFFHS pe locul 2 în topul mondial al arbitrelor. Ulterior, a arbitrat finala Cupei Mondiale de fotbal feminin în 2015, fiind votată în acel an numărul 1 în arbitrajul feminin mondial.

Tot pentru prima dată în România la un meci al echipei naţionale va fi activ sistemul de asistenţţă video pentru arbitraj.

În camera VAR vor fi arbitrul Ievgenii Aranovksii (Ucraina) şi arbitrul asistent Viktor Matiaş (Ucraina).

Meciul România - Liechtenstein va avea loc la 5 septembrie, de la ora 21.45, pe Arena Naţională.

Înainte, tricolorii vor juca în Islanda, la 2 septembrie, de la ora 21.45, iar după, la 8 septembrie, tot de la 21.45, va avea loc partida Macedonia de Nord - România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.