Fostul portar Boris Mihailov, care a demisionat după incidentele rasiste de la meciul cu Anglia, a fost reales, marţi, preşedinte al Federaţiei Bulgare de Fotbal (BFU), informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Borislav Mihaylov (58 de ani) a fost reales pentru un nou mandat de patru ani, în ciuda unui trecut controversat, afectat de suspiciunile de meciuri aranjate.

Acesta va fi al cincilea mandat de patru ani al fostului portar, care a câştigat alegerile cu o victorie strânsă în faţa principalului său adversar, Dimităr Berbatov, fost căpitan al naţionalei bulgare şi fost atacant al echipei Manchester United (241 de voturi ale reprezentanţilor cluburilor, faţă de 230).

Preşedinţia lui Mihailov a fost în mod regulat presărată cu acuzaţii de meciuri aranjate şi de luare de mită de către arbitri. De asemenea, a fost grav afectată de un scandal de rasism, după o partidă de calificare la Euro-2020 împotriva Angliei, disputată în 14 octombrie 2019, care îl obligase pe preşedintele BFU să demisioneze.

Meciul, câştigat de Anglia cu 6-0, a fost întrerupt de două ori după ce jucătorii oaspeţi au fost ţinta scandărilor rasiste, provocând indignare internaţională şi determinând UEFA să declare un "război" împotriva rasismului.

Adunarea generală pentru alegerea succesorului lui Mihailov a fost amânată de mai multe ori, înainte ca preşedintele să decidă retragerea demisiei, la începutul acestui an şi să candideze pentru un nou mandat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.