Francis Szpiner, avocatul preşedintelui clubului PSG, Nasser al-Khelaifi, a contestat în instanţă punerea sub acuzare a clientului său pentru fapte de corupţie, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul cere instanţei să constate prescrierea faptelor pentru care omul de afaceri din Qatar este acuzat. Aceste fapte ar fi avut loc în 2011, când perioada de prescriere era de trei ani (a fost ulterior mărită la şase ani), iar instanţa ar fi trebuit sesizată până în noiembrie 2014. Ancheta în acest caz a început în 2015.

A doua contestaţie depusă de avocat se referă la lipsa de competenţă a justiţiei franceze în acest dosar.

Preşedintele clubului Paris Saint-Germain, Nasser al-Khelaifi, a fost pus sub acuzare pentru “corupţie activă” în cazul atribuirii suspecte a organizării Campionatelor Mondiale de atletism din 2019 către Qatar.

În acelaşi caz a fost pus sub acuzare şi Yousef Al-Obaidly, preşedintele BeIN Group.

Judecătorul Renaud Van Ruymbeke, de la tribunalul din Paris, îl suspectează pe Al-Khelaifi că a “validat” un transfer de 3,5 milioane de dolari către Lamine Diack, fost preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF) în scopul facilitării obţinerii organizării competiţiei, atribuită în 2017. Şi Diack este pus sub acuzare.

Nasser al-Khelaifi avea din data de 20 martie calitatea de martor asistat în acest caz.

Campionatele Mondiale de atletism din acest an se vor desfăşura în perioada 28 septembrie – 6 octombrie, la Doha.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.